Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogyan tekint azokra...

Isten hogyan tekint azokra akik házasságon kívűl szexelnek? Megbocsájt nekik? Mit kell tenni hogy megbocsájtson? Isten tesz külömbséget aki pl 16-17 évesen ( fiatalon) vagy 30-40 ( idősebben) cselekszik ilyet?

Figyelt kérdés
2018. nov. 19. 18:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

"ki fog ítélkezni az utolsó napon Isten/Jézus vagy én?"

Ő, de nem úgy, ahogy te hiszed.

Senkire sem fogja rákényszeríteni az üdvösséget. De a kárhozatot sem - annál sokkal irgalmasabb. Tehát végső soron mindenkinek a saját szabad akaratán múlik, hogy mit választ.

2018. nov. 20. 13:34
 22/33 anonim ***** válasza:
64%
Akkor gondolom te azzal értesz egyet, hogy ha mondtuk a gyereknek, hogy ne ugorjon ki az úttestre ő pedig ennek ellenére mégis kiugrik akkor semmi gond ha halálra gázolja e kombájn. Végülis ő tehet róla én elmondtam amit tudnia kellett, szabad akarata van.
2018. nov. 20. 14:19
 23/33 anonim ***** válasza:
18: ez csak a te fejedben létezik. Vagy pedig soha nem bántál meg még semmit és nem tudod, hogy az milyen belső lelki fájdalommal jár.
2018. nov. 20. 16:56
 24/33 anonim ***** válasza:

"Akkor gondolom te azzal értesz egyet, hogy ha mondtuk a gyereknek, hogy ne ugorjon ki az úttestre ő pedig ennek ellenére mégis kiugrik akkor semmi gond ha halálra gázolja e kombájn. Végülis ő tehet róla én elmondtam amit tudnia kellett, szabad akarata van."

Nem, ennél azért több dolgunk is van, ha gyerekről van szó. Mint ahogy Isten se csak annyit tett, hogy odaadta a tíz parancsolatot, aztán szevasz.

2018. nov. 20. 17:02
 25/33 anonim ***** válasza:
Én, a 18-as, ilyesmit nem nagyon követtem el. A férjemmel paráználkodtam a házasságunk előtt, de arra is azt mondták, hogy ha komoly a szándék a házasságra akkor nem akkora baj. Hát most elhagyott és nyilván készül jó keresztényként, hogy paráználkodjon mással, ha még eddig nem tette meg. De ő állítja, hogy Jézus vele van... Akkor nem ugyanabban a Jézusban hiszünk, mert szerintem vele esetleg a gonosz van.
2018. nov. 20. 17:30
 26/33 anonim ***** válasza:

"Nem, ennél azért több dolgunk is van, ha gyerekről van szó. Mint ahogy Isten se csak annyit tett, hogy odaadta a tíz parancsolatot, aztán szevasz."

Jaaa... azt hittem isten a jóságos atya, aki megóvja a gyermekeit. Kivéve ha az örök kárhozatról van szó.

2018. nov. 20. 17:47
 27/33 anonim ***** válasza:

Gyors vagy a leponozásban, isten ezt nagyon szereti!!!!

Amúgy arra amit mondtam semmilyen szinten nem reagáltál úgyhogy hagy kérdezzem meg mégegyszer: a gyerekeddel hogy bánnál?

ÖRÖK kárhozatra ítélnéd azért mert nem hallgatott rád?

2018. nov. 20. 17:54
 28/33 KZitus ***** válasza:

Szia

Miközben olvastam a kérdésedet, a Zsoltárok 1:1-3 verse jutott az eszembe. mert aki szereti Istent és olvassa a Szavát, azt Isten megtanítja alapelvekben gondolkodni, arra is megtanít, hogyan tekinti a házasságon kívüli szexuális életet.

pl.: 1Korintusz 6:9–11

"Hát nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket! Akik szexuális erkölcstelenségben élnek, bálványimádók, házasságtörők, homoszexuális aktusra kapható férfiak, homoszexuális férfiak, tolvajok, kapzsik, részegesek, és akik gyaláznak vagy zsarolnak másokat, nem fogják örökölni Isten királyságát. Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak, megszenteltek és igazságosnak nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével."

Hát így tekinti. Az már rajtad áll, van-e mit megbocsásson neked?

2018. nov. 20. 19:00
 29/33 anonim ***** válasza:
A leszbikus nők meg már smafu?
2018. nov. 20. 19:05
 30/33 anonim ***** válasza:
Én nem tudom hogyan tekint rá de én nem bánom meg az biztos.
2018. dec. 7. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!