Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan mentális betegség,...

Olyan mentális betegség, amellyel ártok magamnak (kárt teszek magamban) bűnnek számít?

Figyelt kérdés
2018. okt. 28. 20:26
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
56%
9 Kérd Istent-nem imába-hogy küldjön munkásokat te hozzád, akik elvezetnek a megtéréstől a szövetségkötésig bezárólag. A szolgáló angyalok mindig figyelik az embereket. De ne angyalt várj, hanem hús vér embert. Aztán ha megjelenik az életedben, akkor meg ne ijedj meg, hanem amit mond, azt tedd meg. Hol tudsz megtérni, hol tudsz megkeresztelkedni, és hol tudod a szövetségkötésedet megtenni Istennel. Egyet elárulok: nem Jehovisták által.
2018. okt. 28. 20:45
 12/35 A kérdező kommentje:

én hívő családból származom... meg vagyok keresztelve, elsőáldozó is voltam.

csak azt nem tudom hogy ez a dolog hogy ragadott magával

2018. okt. 28. 20:49
 13/35 anonim ***** válasza:
76%

12 * meg vagyok keresztelve, elsőáldozó is voltam.

A szentelt vizes locsolgatás-nem keresztelés, még akkor sem ha a világ annak mondja.

Az elsőáldozás meg sehol nincs megírva. Emberi találmány, köze nincs az élő Istennek hozzá. A valódi keresztelés az más. Jézust sem pár csepp "szenteltvíznek" valóval hintették meg, hanem Keresztelő János a Jordánba bemerítette a teljes testét.

2018. okt. 28. 20:56
 14/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Itt van egy cikk, ami az öncsonkítással foglalkozik, ha gondolod, olvasd el:

[link]

[link]

2018. okt. 28. 21:02
 15/35 anonim ***** válasza:
64%

Szabad akaratból kell megkeresztelkedni!

Ami kiskorban történik az nem biblikus!

2018. okt. 28. 21:10
 16/35 anonim ***** válasza:
42%

Nem bűn, menj el pszichológushoz, vagy beszélj bárkivel aki tényleg ért hozzá, az imátkozák k*rvára nem fog segíteni ha témyleg bajod van, már ne haragudj.

Gyerekek figyeljetek, ha bármijen egészségügyi problémátok van (igen a mentális betegség is egészségügyi probléma, nem démoni megszállás vagy miabánat) akkor szakemberhez fordulj, ne ördögűzőhoz, bibliai idézetek nem fognak segíteni az állapotodon.

2018. okt. 28. 22:57
 17/35 anonim ***** válasza:

Istennek kizárólag gyermekei vannak, unokái nincsenek. Ebből következik, hogy nincs az a hívő család, ahol a gyerekek beleszületnek az Istennel való szövetségbe, azt minden egyes embernek magának kell érvényesítenie önmagára nézve. Ez azt feltételezi, hogy az ember dönteni képes állapotban van, ami nem mondható el egy csecsemőről, akit úgymond megkeresztelnek. A bibliai keresztséget minden esetben megelőzi a bibliai hit (Márk 16,16; ApCsel 2,38), nincs a Bibliában példa arra, hogy egy csecsemőt, vagy önmagával kapcsolatban rendelkezni képtelen embert megkereszteltek volna. Ha tényleg megoldást szeretnél a problémádra, akkor ne elégedj meg azzal, hogy neked nem kell megtérned, mivel te mindig is hittél. Nincs olyan ember, aki mindig is hitt, és a hit nem az, hogy valamit gondolsz arról, amit nem látsz. A Biblia ígéretei, köztük a megváltás ígéretével, a bibliai hitre vonatkozik, aminek a forrása minden esetben az Isten Beszéde (Róma 10,17). Az ember vélekedései nem szentek, akkor sem, ha ügyesen csinálja, és párhuzamban vannak a valósággal. Ellenben az Isten Beszédének a magvában, ami a szívébe belehatol, ott kikel, szárba szökik és gyümölcsöt terem (Márk 4,14-20), abban kezdettől fogva ott van Isten szentsége, igazsága és tisztasága. Ez az a hit, amiről azt mondta Jézus, hogyha csak egy mustármagnyi is van belőle, az már elegendő a győzelemhez (Lukács 17,6). A Biblia szerint Isten hatalmat adott némelyeknek, hogy Isten gyermekei legyenek (János 1,12-13). Ez azt jelenti, hogy senki nem automatikusan Isten gyermeke. Ahhoz, hogy azzá váljon, be kell fogadnia Jézus Krisztust a szívébe, azaz újjá kell születnie. Jézus szerint enélkül meg sem láthatja az ember Isten országát, nemhogy a polgárává válhatna (János 3,3-8). A szabadulásról pedig azt mondja Jézus, hogy az a fiak - 'teknon', azaz gyermekek - kenyere (Máté 15,26). Ha nem vagy Isten gyermeke, akkor legfeljebb az asztalról lehullott morzsák juthatnak neked, ha hozzáférsz. Ádámban elvesztettük az Isten-fiúságot, és csak Jézus Krisztusban kaphatjuk vissza, ennek azonban feltételei vannak, amelyeket be kell töltenünk.

Azt is megteheted, hogy azt mondod, hogy a tradicionális értelmezést fogadod el, "valamennyien Isten gyermekei vagyunk". Ez ugyan ellentmond az Újszövetségnek, de jogod van a véleményedhez. Ebben az esetben azonban nem fog megoldódni a problémád, ez borítékolható.

2018. okt. 29. 03:39
 18/35 anonim ***** válasza:

#16-os nem mond igazat!

A pszichológus is tud segíteni, de nem biztos, hogy meggyógyít, de Isten meg is tud gyógyítani!

Én a lélekbúvárokra nem adok, voltam már, nem ért semmit...

2018. okt. 29. 07:21
 19/35 anonim ***** válasza:
Kérdező: mi az a pontos mentális betegség? Ha tudatában vagy vele, akkor mennyi erőd van küzdeni ellene? Kevés? Akkor inkább csak lépésről lépésre haladj ellene, kicsi, apró léptekben. Keress szakembert, ha van rá gyógyszer, akkor szedj, de ne akarj azonnali gyógyulást. Ha van bűn az életedben, ami okozhatja, legyen az gyűlölet, szeretetlenség, meg nem bocsátás, akkor először dolgozz azon ima mellett. Egy anonim fórumon képtelenség hasznos tanácsot adni ilyenre. De Isten szeret téged, ezt azért tudnod kell.
2018. okt. 29. 07:29
 20/35 anonim ***** válasza:
Amúgy volt a közvetlen környezetemben vagdosó, mára már gyógyult. De ehhez a KÜLVILÁG szeretete kellett felé, nem pedig az, hogy még ők is belerúgtak.
2018. okt. 29. 07:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!