Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megkeresztelhetik az engedélye...

Megkeresztelhetik az engedélyem nélkül a gyerekem?

Figyelt kérdés
Kicsit félek, hogy anyósomék erre készülnek.
2018. okt. 19. 14:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Most nincs férjed, vagy csak ő sem akarja megkeresztelni? Sajnos alig érthetően kommunikálsz.
2018. okt. 19. 16:54
 12/27 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó, én úgy értelmeztem, hogy a férje sincs megkeresztelve, de tényleg nem elég egyértelmű a fogalmazás.

A keresztség lényege, hogy a szülők fogadalmat tesznek Istennek, hogy a gyereket kereszténynek fogják nevelni. Ha a szülők ebbe nem egyeznek bele vagy nem hisznek benne, akkor nyilvánvalóan semmilyen pap nem fogja megkeresztelni a gyereket.

2018. okt. 19. 17:24
 13/27 anonim ***** válasza:
36%
Semmi köze ehhez a nagyszülőknek. Tessék szíves megmondani nekik, hogy a XXI. században vagyunk, ahol mesékben hinni gáz.
2018. okt. 19. 19:16
 14/27 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem megkeresztelhetik, és jó is, ha megkeresztelik.

Olyan ez, mint az a szülő, aki meg akarja tiltani, hogy iskolába járjon a gyermeke (mert nehogy elrontsák).

Törvény van rá arra, hogy a szülő nem árthat a gyermekének, tehát iskolába megy akkor is, ha a szülő nem akarja. A keresztelővel ugyan ez a helyzet, az is egy beiratkozás egy iskolába.

2018. okt. 19. 19:29
 15/27 anonim ***** válasza:

Nyilván csak szülői beleegyezéssel lehet keresztelni. Vagyis nem hiszem hogy van olyan felekezet ahol nem így van.

Amúgy nem nagy cucc, azon kívül hogy víz kerül a gyerek fejére mi történik? Az égvilágon semmi. (Elnézést kedves hívők.)

2018. okt. 19. 20:35
 16/27 anonim ***** válasza:
54%
14# De jó vicc volt. XD XD
2018. okt. 19. 21:09
 17/27 A kérdező kommentje:
Igen, a férjem sincs megkeresztelve. Miért is jó ha megkeresztelik, mikor mi nem vagyunk vallásosak??? Én úgy vagyok vele, hogy majd ő eldonti, hogy akar-e keresztelőt.
2018. okt. 20. 07:19
 18/27 anonim ***** válasza:

Hány éves a gyerek? Szerepel bármilyen nyilvántartásban?

Mert 1 év jönnek a teherautók, ha nem jelentkezel...

2018. okt. 20. 09:36
 19/27 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
78%

minfog torteni szerinted ha megkeresztelik? miert lesz ez rossz neki mindentol fuggetlenul?

egy hitetlen miert is aggodik emiatt? vagy ezoteriaban hiszel es olyanban hogy ez el fogja atkozni es borzalmas elete lesz?

2018. okt. 20. 11:30
 20/27 anonim ***** válasza:
Amíg ennyire gyámoltalan vagy, bármi megeshet, nem számít, mi jó, mi nem. Ha valamit nem akarsz, ne tedd. Ha a férjed se akarja, akkor együtt ne tegyétek. Hogy a nagyszülők mit tesznek, az nem elrebegett "engedély" kérdése, hanem a te döntésed, cselekvésed. Ha nem akarod, ne engedd. Fizikailag. Mit nehéz ebben megérteni?
2018. okt. 20. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!