Megkeresztelhetik az engedélyem nélkül a gyerekem?
Utolsó, én úgy értelmeztem, hogy a férje sincs megkeresztelve, de tényleg nem elég egyértelmű a fogalmazás.
A keresztség lényege, hogy a szülők fogadalmat tesznek Istennek, hogy a gyereket kereszténynek fogják nevelni. Ha a szülők ebbe nem egyeznek bele vagy nem hisznek benne, akkor nyilvánvalóan semmilyen pap nem fogja megkeresztelni a gyereket.
Szerintem megkeresztelhetik, és jó is, ha megkeresztelik.
Olyan ez, mint az a szülő, aki meg akarja tiltani, hogy iskolába járjon a gyermeke (mert nehogy elrontsák).
Törvény van rá arra, hogy a szülő nem árthat a gyermekének, tehát iskolába megy akkor is, ha a szülő nem akarja. A keresztelővel ugyan ez a helyzet, az is egy beiratkozás egy iskolába.
Nyilván csak szülői beleegyezéssel lehet keresztelni. Vagyis nem hiszem hogy van olyan felekezet ahol nem így van.
Amúgy nem nagy cucc, azon kívül hogy víz kerül a gyerek fejére mi történik? Az égvilágon semmi. (Elnézést kedves hívők.)
Hány éves a gyerek? Szerepel bármilyen nyilvántartásban?
Mert 1 év jönnek a teherautók, ha nem jelentkezel...
minfog torteni szerinted ha megkeresztelik? miert lesz ez rossz neki mindentol fuggetlenul?
egy hitetlen miert is aggodik emiatt? vagy ezoteriaban hiszel es olyanban hogy ez el fogja atkozni es borzalmas elete lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!