Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy MI-vel (mesterséges...

Ha egy MI-vel (mesterséges intelligenciával) rendelkező robot be szeretne lépni a vallási közösségetekbe, ti megengednétek neki?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, egy szép napon egy MI-vel felruházott robot kopogtat a templom (gyülekezőhely) ajtaján, és a pap a hívekre hagyná a döntés jogát a robot csatlakozása kérdésében. Fele arányban igen, fele arányben nem szavazatot kapna, és te lennél az utolsó szavazó, akinek voksa eldöntené a csatlakozás kérdését.

Te hogyan szavaznál ilyen esetben? Beléphetne a közösségetekbe, gyakorolhatná a vallásotok, vagy inkább elutasítanád a robot csatlakozási szándékát?

2018. okt. 17. 10:25
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
#26. Voltam. Köszi, hogy írtál.
2021. ápr. 18. 03:13
 32/44 anonim ***** válasza:
Kérj beutalót pszichiátriára, kérdező! Hasznos lesz.
2021. ápr. 18. 09:28
 33/44 A kérdező kommentje:

31, nincs mit, igazán!

32, Nocsak, kínosnak érzed a kérdést?

2021. ápr. 18. 10:46
 34/44 anonim ***** válasza:
Nem érzem kínosnak, hanem betegnek tartom. Ha azt gondolod, robotokból emberek lesznek, nagyot tévedsz. Minden tekintetben. Persze, ha kezelhető az elmés én lévő kór, akkor érdemes elkezdeni. a te érdeked lenne elsősorban.
2021. ápr. 18. 14:26
 35/44 anonim ***** válasza:
69%
A filozófia nem betegség.
2021. ápr. 18. 14:31
 36/44 anonim ***** válasza:
Inkább butaság, nem filozófia. Inkább biológiai, pszichológiai, társadalmi, jogi, stb. Ismeretek hianya.
2021. ápr. 18. 14:35
 37/44 anonim ***** válasza:
Vagy szabadgondolkodó.
2021. ápr. 18. 15:23
 38/44 A kérdező kommentje:

"Nem érzem kínosnak, hanem betegnek tartom. Ha azt gondolod, robotokból emberek lesznek, nagyot tévedsz."

És hol állítottam én olyat, vagy hol sugalltam én olyat, hogy robotokból emberek lesznek? :)

2021. ápr. 18. 18:26
 39/44 anonim ***** válasza:

Ott sugalltál olyant, drága kérdező, ahol azt írtad, hogy vallási közösség tagja lehetne-e egy gép.

Ilyen alapon egy virág, vagy egy váza is tag lehetne, ha csak az lenne a cél, hogy növeljük a létszámot.

2021. ápr. 19. 08:15
 40/44 A kérdező kommentje:

"Ott sugalltál olyant, drága kérdező, ahol azt írtad, hogy vallási közösség tagja lehetne-e egy gép."

És ebből neked honnan jött az, hogy a robotokból emberek lesznek? Mitől válna emberré egy robot attól, hogy bemegy egy templomba?

2021. ápr. 19. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!