Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gondolják Jehova tanúi,...

Miért gondolják Jehova tanúi, hogy ők az egyedüli igaz vallás?

Figyelt kérdés
Nem kötekedésből kérdezem, őszintén érdekel miért gondolják, hogy őket szereti Isten, a többi egyház meg armagedonkor elpusztul
2018. okt. 7. 09:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Akkor vagy Jezus tevedett/kamuzott, vagy megis a jehovas az igaz vallas, mert naprol-napra no a szamuk, nagyon nem ugy fest, mint ami halalra van itelve."

Nem látom az összefüggést. Minden szektának nő a létszáma, máskülönben az alapítók halálával vége lenne a dolognak. Viszont két dolog történhet. Vagy eltűnik idővel a történelem süllyesztőjében, mint pl. az ebioniták, valdensek, donatisták, stb... vagy ha nem, akkor eszkatológiai pusztulás vár rá.

Ha hisszük, hogy Jézus nem tévedett, márpedig szerintem nem.

2018. okt. 7. 20:59
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

"Miért vonatkozik minden vallásra?"

A Bibliában a Nagy Babilon kifejezés, egy gyűjtő fogalom, kifejezés.

azért kapta ezt a nevet, joggal, mert a a nyelvek összazavarása után az emberek, Babilonból kezdtek szét széledni a földön, és így kezdetét vette a nemzetek, kúltúrák, és vallások kialakulása.

Látható a Bibliában, hogy mindig is egyéneket karolt fel, akik elég alázatosak és vezethetőek voltak Isten keze alatt.

Ábrahám sem volt Zsidó származású, mivel akkor ilyen nép nem is volt.

De az emberek közül akik akkor éltek, Ábrahámban látta a lehetőséget, hogy a Fiait helyesen neveli majd, és az utódai közül fog majd a Megváltó megszületni. Az ígéretéhez pedig Isten hű maradt, még akkor is, ha a leszármazottak, folyamatosan lázadoztak.

Isten egy tanítást, oktatást vezetést adott az embereknek, ami egységet teremt és nem megosztottságot.

Hogy A Tanúk 1935-ben felvették a Jehova Tanúi nevet, Isten több próféciát teljesített be.

Egyrészt a nevéről neveztet nemzetekből valókat, más részt az utolsó napokban nemetek fognak Jehovához özönleni, hogy megtanulják Istn szándékát,, és Jézus oktatása, tanítása szerint éljenek, és végezzék a feladatot.

az egy Isten soha nem osztotta felekezetkre, tanítások sokféleségére a népét. Jézus is ezt jött helyre állítani, hogy az eredeti Istennek járó imádat gyakorlása, visszatérjen az emberek közé.

2018. okt. 7. 21:35
 23/25 Lux morulus ***** válasza:

Megkaptad a választ a Néma revolverek városának emberétől.

Valahogy Charles Lorre-t, Nagy Károlyt+ 4, valahogy jobban szeretem.

De ez a válasz helyességéhez, se nem ad, se nem von le belőle.

2018. okt. 8. 10:12
 24/25 anonim ***** válasza:
0%

Tessék kóklerkám, néhány ige akkor: "én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt."

Látod elhangozni az őrtorony szervezet vagy Jehova tanúi neveket? Én nem, márpedig akkor aligha alapította azt Jézus.”

A Péterre épített állítólagos r.k. egyház létezik ugyan, de Krisztus nem Péterre építette az egyházát, hanem saját magára! Egyébként meg a r.k. felekezet a kereszténység legnagyobb szektája, emberi vezetője van, mint minden szektának. Egyébként meg nem is nevezhető kereszténynek, de ezt nem csak én mondom, lásd:

[link]

Ha meg a katolicizmus az igaz vallás, akkor a valódi kereszténység ismertetőjele a gyilkolás lenne, amit a történelem bizonyít, hogy miről híres a múltja!

2018. okt. 9. 19:10
 25/25 anonim ***** válasza:
70%

Legalább részben elfogadod, hogy Krisztus egy Egyházat alapított. De továbbra is gondok vannak az elméleteddel. Krisztus közel 2000 éve volt a földön, akkor alapította az Egyházat. Az őrtorony társaság meg 1900 évvel későbbi dolog, mint írtam korábban is. Alapítóját sem Krisztusnak hívták, hanem Russelnek.

Tehát ahhoz nem férhet kétség, hogy keresztény szemmel nézve az őrtorony egy hamis vallás, amit egy hamis próféta alapított (mivel egyik próféciája sem jött be, így nevezhető nyugodtan hamis prófétának).

2018. okt. 9. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!