Beleszerettem egy lányba, aki "hitgyülis" Mi ebben a rossz?
Katolikusként neveltek, hívő vagyok, de rossz keresztény. Mindegy, nem nem megyek bele, nem rólam van szó, hanem a lányról, aki mélyen hívő, Hit gyülekezetének a tagja, (felőlem lehetne Jehovás, mormon, stb) ezen kívül mindenben olyan, mint bárki más. Amikor elmeséltem barátoknak, ismerősöknek, hogy vannak érzelmeim iránta, mintha hülyének néztek volna, hogy de hiszen hitgyülis! Ez ennyire kizáró ok? Tegyük fel, hogy bejövök neki, de nemet mond, mert én nem vagyok tagja a gyülekezetének? Amúgy jól néz ki, és évek óta szingli (27 éves) ez lehet az oka?
Engem nem zavarna, hogy vallásos, sem a felekezete, de fordítva ez ilyen tűrhetetlen?
Főleg hit gyülekezetében lévők, nektek mi a véleményetek erről? Ha egyedül lennétek (vagy vagytok) akkor nem fogadnátok el párotoknak olyan embert, aki nem hitgyülis?
Én is gyülis vagyok.
Természetesen, ha a lány beleegyezik, akkor működhet a kapcsolatotok, senki sem fogja megtiltani a gyülekezetben (max a szülőknek lenne beleszólásuk, de egy 27 éves nőnél azért már más a helyzet) a gondok nem itt kezdődnek...nagyon sok kapcsolatot láttam már így, felemás igában...és nehéz, ha nagyon nagy különbség van az értékrendek között, mert sok lesz a nézeteltérés. Nem lehetetlen, de ahogy a Biblia is írja, nem járhatnak ketten úgy egy úton, hogy meg ne egyezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!