Mi volt az oka a Sátánnak, hogy gonosz legyen?
"Mert nem volt megelégedve a szerepével"
Itt már csak az a kérdés, hogy miért támadnak ilyen érzései egy angyalnak. Ha ember lenne, azt mondanátok kapásból, hogy ez Sátán kísértése. Sátánt ki kísértette?
"Mert nem volt megelégedve a szerepével"
Zitus most jól írta, ezt kellene kibontani.
De örülnék, ha nem pontoznátok le folyamatosan - csak azért, mert nem írom azt minden sorban, hogy hű, de bűnös volt!
Zitus!
Te már elgondolkodtál azon, hogy miért nem volt megelégedve a szerepével?
És azon, hogy az isten miért hozta őt olyan helyzetbe, amivel nem volt elégedett?
Az volt az "oka", hogy a sok okos "a Sátán"-nak hívja.
Annyira sötétek vagytok, hogy Sátán, nem vesztegeti rátok az időt.
Higyetek nekem, teljes biztonságban vagytok.
" Az elme korlátolt,karámja biztonságot nyújt néktek.
Kik annak falát megugorják, részesülnek a fényből, kik gyávák tudni,... örök szolgaság lesz részük.
Szolgák, és rabszolgák vagytok, ti érdemetek, s választásotok szerint. Semmik vagytok,... kik tudni véltek...szánalmas korcsai az emberi létnek."
Talán ez az oka, hogy lemondott rólatok. Ha ezt ti, gonoszságnak nevezitek, az a ti dolgotok. Nem vagytok olyan helyzetben, hogy döntsetek felőle.
"Mi volt az oka a Sátánnak, hogy gonosz legyen?"
Olyan akart lenni mint Isten - az eredeti ok!
"A kérdés az, hogy Isten miért telepítette rá a Nagyravágyás 1.3 és az Elégedetlenség 2.1 szoftvereket?"
Ha tudsz olyan bizonyitékot vagy forrást, ami bizonyitja hogy Isten rátelepitette a nagyravágyás és az elégedetlenég szoftvereket, szolj mert engem is érdekel.
Sziasztok
Ugyan az vonatkozik Sátánra is mint ránk, Jakab 1 fejezet:
13.
Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
14.
Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
15.
Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.
16.
Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai!
"Ha tudsz olyan bizonyitékot vagy forrást, ami bizonyitja hogy Isten rátelepitette a nagyravágyás és az elégedetlenég szoftvereket, szolj mert engem is érdekel."
Mi mástól lett volna nagyravágyó és elégedetlen a Sátán, ha nem attól, hogy Isten ilyennek teremtette meg őt? Vagy szerinted nem Isten teremtette ilyennek a Sátánt? Ha nem, akkor honnan, kitől kapta ezeket a tulajdonságokat (vagy az ezekre való hajalmot)?
"Mi mástól lett volna nagyravágyó és elégedetlen a Sátán, ha nem attól, hogy Isten ilyennek teremtette meg őt? Vagy szerinted nem Isten teremtette ilyennek a Sátánt? Ha nem, akkor honnan, kitől kapta ezeket a tulajdonságokat (vagy az ezekre való hajalmot)?"
Ha megmondod nekem hogy te kitöl kaptad a hajlamot hogy vádolod az Örökévalót hazugságal és gonoszsággal, akkor én is megmondom neked kitöl kapta a hajlamot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!