Keresztények! Mi a véleményetek a 13-as számról? Jézus valóban félt tőle?
20
Utoljára: ha nincs árulás, akkor nem teljesedik be az ige. Így szabad akaratot emlegetni elég .... khm .... érdekes.
Az árulás előfeltétele volt a keresztrefeszítésnek.
A keresztre feszítés pedig a Megváltásnak.
.
A rómaiak kellettek a keresztre feszítéshez, ugyanis Jeruzsálem római provincia része volt, ezért halálos ítéletet a zsidó főpap nem hozhatott.
A legerősebb ítéletet (korbácsolás) pedig Kajafás meghozta.
Jézus minek súgott Judásnak, ha ez volt a sors?
Nem bízott saját magában?
Bár megértem, ha kivolt.
Elvégre tudta, hogy még fog halni.
"Jézus minek súgott Judásnak, ha ez volt a sors? Nem bízott saját magában?"
Jézus Istenben bízott, akit az 'Atyám' névvel nevezett, nem magában. Azért súgott Júdásnak, mert ő már elkészült az életét odaadó halál áldozatra a getsemáné kerti imája közben, a tanítványokat tudta még tanítani az utolsó vacsorán, nem akarta hogy elhúzódjon időben ez a kellemetlen eseménysorozat, aminek a vége az ő halála egy bűnözőket kivégző helyen.
21
Mikor ezeket mondja vala Jézus, igen nyugtalankodék lelkében, s bizonyságot tőn, és monda: Bizony, bizony mondom néktek, hogy egy ti közületek elárul engem.
22
A tanítványok ekkor egymásra tekintének bizonytalankodva, hogy kiről szól.
23
Egy pedig az ő tanítványai közül a Jézus kebelén nyugszik vala, akit szeret vala Jézus.
24
Int azért ennek Simon Péter, hogy tudakozza meg, ki az, akiről szól?
25
Az pedig a Jézus kebelére hajolván, monda néki: Uram, ki az?
26
Felele Jézus: Az, akinek én a bemártott falatot adom. És bemártván a falatot, adá Iskáriótes Júdásnak, a Simon fiának.
27
És a falat után akkor beméne abba a Sátán. Monda azért néki Jézus: amit cselekszel, HAMAR cselekedjed.
28
Ezt pedig senki sem érté a leültek közül, miért mondta néki.
(kiemelés tőlem)
Remélem, hogy segíthettem. :)
"ha nem a legelső"
Nem a legelső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!