Mi változott az életedben?
Először is tisztázni kell mi a megtérés!
Had segítsen Jézus szava:Máté,4,17.
Ettől fogva kezdte Jézus hírdetni és mondani:változtassátok meg gondolkozásmódotokat,(terjetek észre),mert elközeledett az Egek Krirálysága(királyi uralma).
Mindenkinek van alapfogalma Istenről,az Ő nevéről Jehovárol,tudja ,vagy gondolja mit vár el Isten ,mert ott van a lelkiismeret,és a törvény be van írva a szívünkbe.
A kérdés re koncentrálva,nagyon nehéz a keresztyén élet ,mert az ellenségemet szeretni ,imádkozni azért aki gyűlöl,vagy szeretni a felebarátaimat nem könyű dolog.
De cserébe meg ismerhetem Isten szereteteét,Jézus Krisztusban.
Ha nem térek meg ,a feleségem lehet már régen elhagyott volna,
De alkalmazom Isten alapelveit,és boldog családi életet élünk.
Mi jobb ,hogy tudom Isten minden helyzetben velem van,ha jó ha rossz a helyzetem.
Ami nehezebb ,a sok kísértés ami kiakar zökkenteni a hithűségből,az nehéz harc.
De ,ha Isten velem ,ki lehet ellenem?
és még egy fontos dolog
Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.
Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk.
És mi láttuk, és mi teszünk bizonyságot arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. [Jn 1,18]
Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban Isten marad, ő pedig Istenben;
és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne.
Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban.
A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.
A szeretetben élhetek Jézussal,és nem kell félnem az ítélet napjától ,mert megváltott engem a drága vérén.
dióhélyban enyi.
Kedves Kérdező!
Mit értesz Isten alapelvei alatt? Légyszives 1-2 dolgot írjál le.
12-es hsz.
Az alapelv egy alapvető igazság vagy tanítás, amely irányítja valakinek a gondolkodását és a tetteit. Egy alapelv megértéséhez hozzátartozik, hogy megértjük Jehova gondolkodását, és azt, hogy miért hozott bizonyos törvényeket. Jézus a szolgálata során alapvető igazságokat tanított a követőinek, hogy segítsen nekik felismerni egy-egy gondolat vagy tett következményeit. Például beszélt arról, hogy a neheztelés erőszakhoz, az erkölcstelen vágyak pedig házasságtöréshez vezethetnek itt olvashatsz erről:Máté 5:21, 22, 27, 28. Ha engedjük, hogy Isten alapelvei vezessenek minket, akkor megfelelően képzett lesz a lelkiismeretünk, és dicsőséget tudunk szerezni Istennek.
pl.
1Kor 10:31 "Így tehát akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!"
Ha ezt a bibliai tanítást figyelembe veszem MINDIG, amikor társaságban vagyok, akkor ez irányt szab a viselkedésemnek az evésben, ivában, deszédben. Főleg, mivel Isten nevét viselem, bármit teszek, szem előtt tartom azt, soha semmilyen körülmények között ne hozzak szégyent a nevére.
Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek hibáim, és mindent makulátlanul jól teszek. Á dehogy. De a jóra való vágy és törekvés meg van bennem, amihez állandóan Isten témogatását és segítségét kérem. Éppen ettől "könnyű" a krisztusi iga,mert nem szabályok gyűjteményére épül, inkább alapelvekre, amelyeket betartani, élni vele könnyebb a Bibliából képzett lelkiismeretünk segítségével.
13-as hsz
Kérlek ne aggódjál az én megtérésem miatt :-)
mindenki a saját háza elejét sepregese. én is ezt teszem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!