El tudnád fogadni azt, hogy az univerzumot nem teremtették, hanem öröktől fogva létezik?
ha igy kozelited meg akkor sem zarja ki azt hogy az oroktol fogva teremtett univerzum (es lelkek) egy Teremto Altal leteznek, vagyis "ketfele" orokktol valosagrol van szo
Van az OrokkeValo (vagyis nincsen kezdete) es van az OrokTol Valo (vagyis elobbi a kezdete)
hinduizmus igy tekint ra
a keresztenyseg ezt jobban kihangsulyozza, es vegtelen ismetlodes helyett egyszeriben hisz
te valahol leragadtal tehat az emberi kezdetleges felfogas szintjen
lenyegeben semmit se olvastam még el
Klasszikusan téves érvelés:
- nem tudom hogy keletkezett az univerzum, volt-e kezdete és lesz-e vége TEHÁT Isten!
Egyáltalán nem biztos, hogy meg lehet érteni a fenti kérdéseket, ebből viszont nem következik, hogy lenne valamiféle teremtő erő.
A fentiekkel ellentétben az ami a pl a bibliában le van írva (de mondhattam volna más szent könyvet is), legjobb esetben is maximum a népmesei kategóriába illik bele, könnyű cáfolni azon az alapon amit már megértettünk a világ működéséből.
Akkor ezek szerint te a majomtól származol?
Szegény majmok, biztosan tiltakoznának ha ezt megtudnák.
Szia
Mint láthatod a válaszokból, ha nem vesszük figyelembe Istent, akkor csak találgatni lehet, és elhinni az itt ott hallottakat.
De nézd milyen egyszerű szavakkal, mindenki számára érthetően mondja el Ő maga: "Természetesen minden háznak van építője, aki pedig mindent megalkotott, az Isten az” Zsidók 3:4.
Ha valamit megalkottak, akkor annak volt kezdete.
A Vagyok aki Vagyok gondolataiban öröktől fogva létezett.
Amikor eljött az ideje,a teremtéssel láthatóvá tette,számunkra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!