Nem szeretnék bérmálkozni de anyámék akarják?
#4, a Bibliában egy kukkot sem szólnak a bérmálkozásról? Nahát, hogy mik vannak...
Akkor ez mi?
"Ők lementek, és imádkoztak értük, hogy részesüljenek a Szentlélek ajándékában, mert még egyikükre sem szállt rá, csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevére. Akkor rájuk tették a kezüket, és részesültek a Szentlélek ajándékában."
(ApCsel 8:15-17)
Szóval szerintem ez rossz érv.
A kérdésre válaszolva, szerintem az lenne a legjobb, ha egyenes lennél a szüleidhez, mondd meg nekik, hogy ezt nem lehet kikényszeríteni, ennek hitből kell fakadnia. Te most jelenleg nem hiszel, nem vágyódsz a Szentlélekre, nincs felnőtt hited, amit megvallanál, színjáték lenne az egész, ráadásul szentségtörés is. Ha a szüleid nem hallgatnak meg, szólj a papotoknak, mondd meg neki, hogy te igazából nem akarod, csak otthon erőltetik
Első vagyok
Egyébként szoktak ajándékot/pénzt adni bérmálkozásra ;) ha más nem motiválna
Le merem fogadni, hogy azért erősködnek mert "mit fognak mások szólni" ha nem mész. Ha ők se valami nagy keresztények, akkor pláne nem értem ezt a nagy vergődést. Elvégre nem mutatnak példát neked. A bérmálkozásnak önkéntesnek kellene lennie, szerintük komolyan jó ha kikényszerítik? Kinek, miért jó ez? Sose értettem.
Nálunk konfirmálással volt ugyanez, nekem az egész családom full ateista, mégis kényszerítettek hogy menjek konfirmálni mert mit szólnak mások ha megtudják hogy nem megyek. Ellenálltam amíg tudtam, majd anyám kijelentette hogy nem állja a középiskolai tanulmányaimat ha nem megyek el. Ennek hatására és mert akkor még dúlt bennem a megfelelési kényszer, elmentem. Csak tudnám mi értelme volt. A mai fejemmel képen röhögtem volna és csakazértsem megyek el.
Én a helyedben elmondanám az álláspontomat hogy nem hiszel ebben és ezért nem akarod, nem mész és kész. Ha újra kérdezik, újra közlöd. Ha balhé lesz, akkor elengeded a füled mellett. Vagy megkérdezheted hogy ha ez nekik ennyire fontos akkor ők miért nem élnek vallásosan? Miért rajtad hajtanak be olyasmit ami nekik fontos de neked nem? Én ezt tettem volna anno ha nem féltem volna hogy eltörik a gerincem otthon.
Kedves Kérdező,
Azt írod, hogy nem hiszel a kereszténységben, sem Istenben, de a szüleid erőltetik a bérmálkozást (római katolikus rituálé), de te nem akarsz elmenni, és mivel győzhetnéd meg őket?
Mivel ők hisznek (a maguk módján) Istenben, ezért érvelhetsz azzal, hogy a Biblia alapján ha elmennél, az Isten szerint bűn lenne:
Róma levél 14,23:
"Ami pedig hitből nincs, bűn az."
Mivel neked nincs hited, ezen a vallásos rituálén nem akarsz részt venni, mert a Biblia alapján, Isten szerint ez bűn is lenne.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!