Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem szeretnék bérmálkozni de...

Nem szeretnék bérmálkozni de anyámék akarják?

Figyelt kérdés
Engem nem érdekel a kereszténység, nem akarok bérmálkozni, anyámék mégis erőltetik pedig ők sem valami nagy keresztények. Kb egész nyáron háromszor ha voltunk templomban, gyónni sem szoktunk, arról viszont hallani sem akarnak, hogy ne bérmálkozzak, pedig nekem nem fontos mert mondom, én nem hiszek sem a kereszténységben sem Istenben. Párszor már említettem nekik de mindig idegesek lettek és nem akarják hogy ne bérmálkozzak. Mivel győztem meg őket?

2018. szept. 20. 14:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%

#4, a Bibliában egy kukkot sem szólnak a bérmálkozásról? Nahát, hogy mik vannak...

Akkor ez mi?

"Ők lementek, és imádkoztak értük, hogy részesüljenek a Szentlélek ajándékában, mert még egyikükre sem szállt rá, csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevére. Akkor rájuk tették a kezüket, és részesültek a Szentlélek ajándékában."

(ApCsel 8:15‭-‬17)

Szóval szerintem ez rossz érv.

A kérdésre válaszolva, szerintem az lenne a legjobb, ha egyenes lennél a szüleidhez, mondd meg nekik, hogy ezt nem lehet kikényszeríteni, ennek hitből kell fakadnia. Te most jelenleg nem hiszel, nem vágyódsz a Szentlélekre, nincs felnőtt hited, amit megvallanál, színjáték lenne az egész, ráadásul szentségtörés is. Ha a szüleid nem hallgatnak meg, szólj a papotoknak, mondd meg neki, hogy te igazából nem akarod, csak otthon erőltetik

2018. szept. 20. 16:29
 12/15 anonim ***** válasza:
13%

Első vagyok

Egyébként szoktak ajándékot/pénzt adni bérmálkozásra ;) ha más nem motiválna

2018. szept. 20. 17:42
 13/15 anonim ***** válasza:
95%
Minden kereszténynek aki azt mondja hogy meg kéne csinálnia mert "nem nagy fáradság" meg "szüleid boldogok lennének": ti teljesen hülyék vagytok? Csak hogy megértsétek, tegyük fel hogy van egy jó barátotok aki pl muszlim, ez a barát megkér titeket hogy naponta vagy legalább egyszer imádkozzatok vele muszim módra Mekka felé fordulva stb mert nektek ez igazán nem fáratság és őt ez nagyon boldoggá tenné. Megtennéd? Miért nem, hiszen ő boldog lenne ha megtennéd? Na egy ateista is pont ezért nem fog bérmálkozni vagy egyéb keresztény szertartást elvégezni más kedvéért, mert szembe megy az elveimmel, azt hogy én nem hiszek benne semmibe veszi, elvárja hogy egy másik ember vallás szerint cselejedjek stb, igenis fáj az, hogyha az embert ilyen szinten semmibe veszik, de úgyse fogjátok megérteni. Kérdező: azt tanácsolnám, hogy beszélj a pappal, hogy ne engedjen bérmálkozni, mert nem hiszel ebben az egészben, vagy ha ez nem jön be akkor egyszerűen ne csináld, csak nem tudnak rákényszeríteni, én a helyedben legalábbis minden alkalommal szabotálnam aztán elöbb utóbb csak fölfogják hogy itt nem lessz bérmálkozás.
2018. szept. 20. 21:01
 14/15 Metionin ***** válasza:
100%

Le merem fogadni, hogy azért erősködnek mert "mit fognak mások szólni" ha nem mész. Ha ők se valami nagy keresztények, akkor pláne nem értem ezt a nagy vergődést. Elvégre nem mutatnak példát neked. A bérmálkozásnak önkéntesnek kellene lennie, szerintük komolyan jó ha kikényszerítik? Kinek, miért jó ez? Sose értettem.

Nálunk konfirmálással volt ugyanez, nekem az egész családom full ateista, mégis kényszerítettek hogy menjek konfirmálni mert mit szólnak mások ha megtudják hogy nem megyek. Ellenálltam amíg tudtam, majd anyám kijelentette hogy nem állja a középiskolai tanulmányaimat ha nem megyek el. Ennek hatására és mert akkor még dúlt bennem a megfelelési kényszer, elmentem. Csak tudnám mi értelme volt. A mai fejemmel képen röhögtem volna és csakazértsem megyek el.

Én a helyedben elmondanám az álláspontomat hogy nem hiszel ebben és ezért nem akarod, nem mész és kész. Ha újra kérdezik, újra közlöd. Ha balhé lesz, akkor elengeded a füled mellett. Vagy megkérdezheted hogy ha ez nekik ennyire fontos akkor ők miért nem élnek vallásosan? Miért rajtad hajtanak be olyasmit ami nekik fontos de neked nem? Én ezt tettem volna anno ha nem féltem volna hogy eltörik a gerincem otthon.

2018. szept. 20. 23:35
 15/15 anonim ***** válasza:
63%

Kedves Kérdező,

Azt írod, hogy nem hiszel a kereszténységben, sem Istenben, de a szüleid erőltetik a bérmálkozást (római katolikus rituálé), de te nem akarsz elmenni, és mivel győzhetnéd meg őket?

Mivel ők hisznek (a maguk módján) Istenben, ezért érvelhetsz azzal, hogy a Biblia alapján ha elmennél, az Isten szerint bűn lenne:

Róma levél 14,23:

"Ami pedig hitből nincs, bűn az."

Mivel neked nincs hited, ezen a vallásos rituálén nem akarsz részt venni, mert a Biblia alapján, Isten szerint ez bűn is lenne.

Sok sikert! :)

2018. szept. 23. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!