Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten már azelőtt is ismerte...

Isten már azelőtt is ismerte a gonoszságot, még mielőtt megteremtette volna a Sátánt?

Figyelt kérdés
" Ímé az ember, olyanná vált, mint mi, jónak és GONOSZNAK tudója. " Oké, mondjuk tegyük fel hogy Sátán eredetileg jónak lett teremtve, ahogy azt a Biblia állítja, és hogy annyira irigyelte vagy mi, hogy az emberiség Istent imádta volna. De, én valószínűnek tartom, hogy ez annyira nem is lepte meg Istent, ha azt vesszük hogy előtte is ismerte a gonoszságot. De vajon honnan??

2018. szept. 17. 11:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Isten gonosz? Még a végén azon kezdesz el töprengeni, hogy meg kéne ölnünk...
2018. szept. 17. 14:06
 12/22 anonim ***** válasza:

Mire vagy kíváncsi? Véleményre? Azt nem kapsz.

Vannak a hívők, ők se egyformák. Mindenkinek az a véleménye, amit hisz.

Ez nem egy tudományos kérdés, amelyről vélekedni lehet.

2018. szept. 17. 16:45
 13/22 A kérdező kommentje:
11, azon a gondolaton márcrég túl vagyok! Nem azt mondtam hogy gonosz, habáár..
2018. szept. 17. 17:09
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a verset rosszul tudod.

Ebben a versben nem Sátánra utal, hanem a Fiára, akit a Földön Jézus néven ismerünk, mint megváltó királyunkat.

Miért?

E szavak azután hangzottak el Jehova szájából, hogy kimondta az ítéletet az első emberpárra.

Jehova azt mondta, hogy „közülünk egy”. Sátán már nem tartozott Jehova hűséges angyalai közé, ezért nem lehetett azok között említeni őt, akik Jehova oldalán vannak.

Az 1Mózes 1:26 és a 3:22 szóhasználata közötti hasonlóság adja a helyes magyarázatot

Az 1Mózes 1:26 szerint Jehova így szólt: „Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra.”

Jehova az egyszülött Fiához, a ’mestermunkáshoz’ beszélt, aki vele volt az ég és a föld megteremtésekor

2018. szept. 17. 17:25
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

A folytatásban:

A rosszat az ember is ismerte, mert Isten elmondta, mit nem szabad. Hogy megtudta a rosszat, azt jelenti, hogy tapasztalta is, hiszen elkövette, olyat tett ami tiltva volt.

A Fiú tehát ebben az értelemben képes és jogosult volt eldönteni, hogy mi jó és mi rossz.

Sátántól, Ádámtól és Évától eltérően azonban nem állított fel olyan értékrendet, amely ellentétben lett volna Jehováéval.

2018. szept. 17. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:
Isten mindentudó és mindenható, nincs olyan, amit ne ismerne. Viszont Isten maga nem követett el bűnt.
2018. szept. 17. 17:34
 17/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

forditott elven irott, gunyos valaszom utani valaszokat nem olvastam

#Kerdezo

nem vallaskritikaba irtad pedig nem latszik hogy Isten-hivö lennel es eppen tajekozott sem, inkabb a szokasos ego-ateista szemlelet tunnik ki

* nem tudom mi felfoghatatlan abban az ember szamara hogy a gonoszsagot, rosszat ismerni, tudni rola, nem ugyanaz mintha hasznalnank is, pedig valami ilyent probalsz beleeroszakolni, ahogy sokan masok is

* hogy ezt a tevhited megszuntethesd es alatamaszd onmagadnak hogy nem azonos, sokkal tobbet kellene megertessel tanulmanyoznod a vilagon fellelheto Tanitasokat

* ha Isten nem ismerne a rosszat, bunt, akkor hogyan Itelkezhetne? vagy szerinted ezt az ember altal tanulta volna meg?

* persze te epp ellenkezorol kerdezel, de nem ebbol a szempontbol

de megfordtiva: az ember sem Istentol tanulta a rosszat

Xy4

2018. szept. 19. 09:34
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
De akkor Isten lényének része a gonosz, nem?
2018. szept. 19. 10:32
 19/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 valaszomrol:

"ember sem Istentol tanulta a rosszat"

mivel irta egy valaszado hogy mar teremteskor megmondta az embernek hogy mit "nem szabad"

* ezt nem azert mondta hogy ezt megtegye, tiltast adott, ami azt jelenti hogy az a jo, ha megfogadod es nem (!) teszed meg

* de a rossz valasztasat nem Istentol tanulta meg, es bar errol fogalmat kapott az ember, hogy valamit nem szabad es ha nem szabad akkor az a jonak ellentete lehet, valoszinuleg ezt akarta megismerni, mivel még nem ismerte, ezért engedett, engedtek a csabitasnak, annak hogy megismerjek valoban "rossz" (epp ezt nem tudta még) is van, amit szabadon valaszthat az ember

* az orokelet helyett ezt valasztotta a szabad valasztast, hogy a rosszat is kiprobalja nem-e jo megis

* tehat nem-e o Isten teremtmenye okosabb Teremtojetol is, jobban tudja mi jo es mi a rossz

az ember egyre jobban megismerheti ezt a "dualitast", de egyedul Isten az aki tokeletesen ismeri oket

(nem erdekes hogy sokan elnek ugy rosszal (tetteikel, gondolataikkal) egyutt hogy az jo, majd valamiert rajonnek hogy megsem az, es utana mar nem tartsak jonak tobbe, es ez hituktol fuggetlen, vagyis hitetlennel is elofordul - miert van ez akkor?)

ha lettek uj valaszok még nem olvastam oket, kerdest mar nem kovetem

Xy4

2018. szept. 20. 11:12
 20/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#18 ha erre csak igy birsz gondolni akkor is ugynerzed egyenlo vagy vele ezert? vagy neten felette allo?

a gonosz nem resze Istennek, hanem ismeri (tokeletesen), mert Isten evilagi lehetosegkenti "teremtese" de nem kozvetlen teremtese (nem tudom mi nem vilagos azon hogy a gonosz, rossz, bun, az nem egy eloleny, es ne? egy targy, de nem is egyetlen dontesbol valasztasbol all

es az Elet ellen valo vetek a bun a legegyszerubben megfogalmazva, amivel sajat vagy masok elete ellen vagy karara, de mondjuk ezt szerintem mindenkinek tudnia kellene

tehat egyik fajta vilagkepbe sem lehet bereeroszakolni, vagyis eppensegel ezt lehet tenni de attol még nem lesz valojaban is ugy

2018. szept. 20. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!