Mi pontosan a paráználkodás?
Mi az, ami a keresztényeknél (ok, tudom van többféle felekezet) már egyértelműen paráznaság, és mi az, ami még éppen nem? Pár példa:
Házasságom kívüli szex/petting, nudista strand, koedukált textilmentes szauna, meztelen masszázs, akt fénykép, csókolózás, kézfogás
19
*Senki sem sugdosott az evangelisták fülébe, h mit írjanak.
Próféták, nem evangelisták. Két teljesen különböző dolog. Ne keverd a szezont a fazonnal.
És nem a fülükbe suttogott, hanem Isten Szent Szellemével voltak betöltekezve. Nem saját lélekből írták.
A mezítelenség bűn. Tehát a nudizmus is bűn.
Jel 16,15
(Imé eljövök, mint a tolvaj. Boldog, a ki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelenen ne járjon, és meg ne lássák az ő rútságát.)
minden ami kozben nem Istenre gondolsz, nem a szerelmedre, vagy szeretodre, vagy valakire aki nagyon tetszik kell kozben gondolnod, hanem Istenre
...
21
EVANGELISTÁK. Az újszövetséget evangelisták írták.
Beszélsz hülyeségeket megint.
#22 (#23)
egyik forditasban "szegyen" van, eredeti szo nem tudom mi lehet es mi(k) a jelentese(i) annak
* a mondat egyertelmuen az Itelet Napjarol szol vagyis ha onmaga szegyeli mert bunos-okbol volt mezitelen akkor lesz gondja belole
* de nem azt jelenti hogy otthonaban nem lehet, aludhat meztelen, amugyis egy csepnyi alsonadrag (fecske) es noknek plusz egy melltarto miert is "oltoztet" annyira? (ez vilagi szempontbol se szokvanyos, igy nem erkolcsos csak olyan helyeken ahol, strand stb.)
* szinten nem azt jelenti hogy ruhaban kell furodni mindeg es hogy atoltozni sem lehet ruhat csak ugy ha erintkezik testunkel mindeg valami, egy kontos - es hasonlok
* ezek a farizeusi kepzelgesek, Isten elott ertelmetlen, helytelen viselkedesek
* ellenben inkabb mogottes tartalmu, peldabeszed jellegu (mivel a Jelenesek Konyvenek nagyreszet nem szoszerint ertelmezik, vagy szerinted a teljes egeszet ugy kell?), hiszen Jezus az Evangeliumokban emlit ehhez hasonlot ami erre utal:
* szegyen az ha nincs "ruha" rajtunk mikor kell, es mindeg kell, a "ruha" Krisztust jelenti, a mezitelenseg a Krisztus-nelkuliseget
- tehat a hitet es hitetlenseget
* ez szamodra nem vilagos? rengeteget idezel mindeg a Bibliabol es ugy tunik ugy erzed elo szoros kapcsolatod van Krisztussal, megsem latszik azert annyira legtobbszor
* az hogy az Irast bemagoltad nem jelent kapcsolatot Jezussal... ez a Bibliaval valo kapcsolat de az sem Elo, akkor az, ha megerted az Irast
* eppen ez a farizeusi viselkedes akik a Torvenyt bemagoljak, es Elettelenul "betartjak", epp ellentetes az Elo Hittel ez, lehet van benned Elo Hit is, de tarts lelekvizsgalatot es terjeszd ki az Elo Hitedet minnel nagyobb reszben a Gepiessegedre is - mert abban nincsen Szeretet
("en nem is ilyen vagyok", arra ertem amikor ilyen vagy, epp errol szol amit ideztel hogy "allandoan ebernek (Krisztusinak - amit te annyit emlegetsz) kell lenni")
#24 valaszom utaniakat nem olvastam es nem is fogom szerintem
Xy4
a paráználkodás az az, amit jó ha kiélsz, mert különben komoly pszichés problémáid lehetnek az elfojtás miatt :)
nem vicc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!