Isten tervében benne lehet a Föld elpusztulása?
Kedves 4-es hsz
Te tényleg nem látod az erdőtől a fát?!
A 2-es fs semmi mást nem írt, csak a Bibliéból idézett, és te azt írod erre: "...ők szeretnek a Biblia ellen menni, nehogymár Isten megmondja mit akar..."
Akkor most mit is állítasz?, hogy a Biblia nem Isten Szava? hogy is van ez?
Krtisztus találkozott hasonlóval, amikor azt állították róla a vallásvezetők, hogy a Sátán erejével gyógyít(!) Emlékezel mit válaszolt nekik? Itt elolvashatod: Máté 12:22–32. Már ha hiszel Isten szavának
" Majd ők megmondják, hogy Isten mit csináljon." - ez öntelt, gőgös kijelentés egy ember szájából. Te is, én is, mindannyian elolvashatjuk az Isten Szavában - amit a 2-es hsz is idézett -, mit tesz Isten a Föld Teremtője csodálatos, tökéletes alkotásával.
Szia
Erre szoktak hivatkozni azok aki a föld elpuszulása mellett kardoskodnak:
2Péter 3:7, 13
"A mostani ég és föld pedig ugyanazon szó által vannak fenntartva, hogy tűz által elpusztuljanak az istentelen emberek ítéletének és elpusztításának napján..... De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog uralkodni."
Jelenések 21:1
"És új eget és új földet láttam, mert a korábbi ég és a korábbi föld elmúlt, és a tenger nincs többé."
Ha ezek a szövegek (a 2Péter 3:7, 10 és a Jelenések 21:1) azt jelentenék, hogy a betű szerinti Föld bolygót fogja tűz megsemmisíteni, akkor a betű szerinti egeknek (a csillagoknak és a többi égitestnek) ugyancsak tűzben kellene elpusztulniuk. Az ilyen betű szerinti értelmezés azonban ellentétben áll a Máté 6:10, a Zsoltárok 37:29; 104:5 és a Példabeszédek 2:21, 22 kijelentésével.
Azok, akik ezt szó szerint értik, akkor hogyan értelmezik ezt?:1Mózes 11:1
" Az egész földnek pedig egy nyelve és egy szókincse volt."
1Királyok 2:1,2Mikor elközeledett Dávidnak edeje, hogy meghaljon....ezt mondtván:Én elmegyek az egész földnek útján; erősitsd meg magad és légy férfi"
1Krónikák 16:31
"Örüljön az ég, és vigadjon a föld! Hirdessétek a nemzetek között: »Jehova lett a király!«
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!