Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Luciferista emberek! Tudnátok...

Luciferista emberek! Tudnátok tanítani a luciferizmusról?

Figyelt kérdés
Érdekelne az eredet, mindenféle történet. Igazából minden érdekelne ebben a témában. Sajnos neten nem találtam semmi átfogó tanítást.

#tanítás #Lucifer #luciferista
2018. szept. 11. 02:38
 1/5 KZitus ***** válasza:

Szia

"Luciferista emberek!" - honnan vetted ezt a megnevezést? Léteznek ilyen emberek?

Azt gondolom, nem tudod mi az a "Lucifer", illetve mit jelent ennek a szónak az értelme, és kire alkalmazta a Biblia.

Írok néhány információt róla.

A „fényesség” vagy a „Lucifer” kifejezés abban az üzenetben olvasható, amelyet Ézsaiás prófétai parancsa szerint az izraelitáknak hirdetniük kellett ’Babilon királya elleni példabeszédként’. Ezért ez annak a kijelentésnek a része, amely elsősorban a babiloni uralkodóházhoz szól. Az, hogy a „fényesség” kifejezés egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre vonatkozik, jól látható ebből a kijelentésből is: „a seolba szállsz alá.” A seol az emberiség közös sírját jelenti, vagyis nem egy olyan helyre utal, ahol Sátán, az Ördög tartózkodik. Továbbá azok, akik látják, hogy Lucifer ilyen állapotba kerül, ezt kérdezik: „Ez volna az az ember, aki megrengette a földet?” Világos, hogy a „Lucifer” szó egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre utal. Itt az idézet:

Ézsaiás 14:4

"a következő példabeszéddel szólsz Babilon királya ellen:

„Vége lett annak, aki másokat dolgoztatott!

Vége lett az elnyomásnak!

Ézsaiás 14:15, 16

"Ámde a sírba taszítottak,

a verem legtávolabbi részébe.

16 Akik látnak, rád merednek,

jobban megnéznek, és így szólnak:

»Ez volna az az ember, aki megrengette a földet,

aki királyságokat rendített meg,..."

Hát én ennyit tudtam neked "tanítani" a "luciferizmusról" :-) lehet hasznát veszed?

2018. szept. 11. 19:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Lásd:Biblia.

Az eredete mezopotámiai a jelenlegi ismereteink szerint.

2018. szept. 13. 18:45
 3/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__538..

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__..

muszaj pont a legnagyobb ostobasagok kozul valasztanod valamit unalmad eluzesere?

2018. szept. 16. 11:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen muszáj, mert ez érdekel :) és neked muszáj minden ok nélkül beszólni?
2018. szept. 23. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Sok hülye ember beszél, csak azt nem tudják miről. :D Én inkább LaVey féle sátánista vagyok, szóval nem nagyon tudok segíteni, de azért remélem hogy ez valamennyire hasznos:

[link]

2018. okt. 13. 06:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!