Sátánizmus VS Kereszténység (hozzáértők írjanak ha kérhetem)?
Ha Isten szavának teljességét nézzük, akkor igazából bizonyos mértékben a kereszténység sem.
Sátánizmus, meg egyértelmű, hogy Isten ellenségének befellegzett.
Miért mondom ezt?
A kereszténységet, mint olyat Jézus már Ponciusnak megmondta, hogy elveti. Nem kereszténységet, vagy ezen alapuló valamilyen vallást alapított Jézus, hanem az eredeti Istennek járó imádatot állította helyre, amit a valamikori népe kiforgatott, és megszegett, Jehovával felrugták a szövetséget, a szövetség követét megölték.
Jézus a következőket mondta:
(János 18:37) . . .Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett. . . .
Na de mi az igazság?
Jézus válasza:(János 17:17) . . .; a te szavad igazság.
Jézus azért született meg emberként, azért lett Testté, vagy is teljes emberré, hogy Isten elhatározásának, ígéretének, eleget tegyen, és betöltse azt a szerepét, amit Isten rá vonatkozóan folyamatosan közölt a szaván keresztül Róla.
Ezzel, megvalósul az a szándék, amit Kezdetben Isten az embereknek szánt,: örök élet a nekik készített Földön.
Jézus tanítványai, akiket a Krisztus szóból keresztényeknek neveznek, nem egyenlő a kereszténységgel, amit ma értenek ez alatt.
Kereszténynek lenni, vagy keresztény életet élni, két dolog.
Elismerni Jézust, mint megváltó királyt, vagy Isten Fiát, még nem tesz senkit kereszténnyé vagy keresztény életüvé.
Erre Jézus elég keményen célzott is.
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!
Le fordítva, bárki aki Isten nevében, hatalmas egetrengető dolgokat is tesz, de nem az Atya akarata, illetve nincs összhangban azzal, és a leírtakkal, elfogadhatatlan, Jézus elveti az ilyen embereket.
Mindazon által magát a kereszténységet mint olyat, el is vetette, még mielőtt létrejött volna, s ezt mondta Pilátusnak:
(János 18:36) . . .Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való.”
Jézus határozottan utalt Ponciusnak, hogy nem Földi eredetű a királysága, és nem is része Sátán világának.
S a követői, akik kerezstény életet élnek, vagy is az Ő tanítványai, követői, testvérei, Ők sem alkotják részét, még ha itt is kell élniük, a világban. S ez igencsak szemmel látható és tapasztalható volt akkor is, és most is.
Nos ezt szerettem volna elmondani.
Úgy nagyjából nyolcszor volt már hasonló kérdés.
Ha még visszanézni is lusta vagy...
"Köszönöm a normális válaszokat"
Miért? Volt itt olyan? Természetesen beleértve most, az enyémet is.
Ezen nem kell csodálkozni, mert a kérdés nem értelmezhető, a te általad elvárt, és az adandó válasz tükrében.
A vs. a latin versus rövidítése.
A versus, vs. jelentése: ellen, szemben, ellentétben.
Tehát, a kérdés így hangzik : Sátánizmus ellen Kereszténység ?
"Sárkány ellen sárkányfű?"(süsü)
Vagy
Sátánizmus szemben Kereszténység?
Szemben laknak, vagy mi?
vagy
Sátánizmus ellentétben Kereszténység ?
Értelmetlen egy magyar mondatban, az ilyen idegen rövidítés.
De nem ritka, -sajnos- így akár érthetjük is.
Talán így. Sátánizmussal szemben a Kereszténység?
Őőőő...Mi van vele? Mit akarsz? Hogy szemben állnak, e egymással?
Tudod mit? Igen! Tessék. Kaptál választ.
De ebből most mit tudtál meg a Sátánizmusról, és mit a Kereszténységről ? Valószínűleg annyit, amennyit eddig is tudtál.
Következő kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!