Keresztények! Válaszolnátok pár kérdésemre?
17L Nemrég olvastam egy könyvet és abban volt pár kérdés a kereszténységgel kapcsolatban, ti hogy válaszolnátok meg?
"1:Ha Isten teremtett mindent, akkor miért teremtette a bűnbeesést, amiért aztán minket okol?
2:Miért van olyan sok vallás a világon, ha Isten teremtette a világot és azt szeretné hogy keresztények legyünk?
3:Miért hagyja Isten hogy háborúkat vívjanak miatta?
4:Mi lesz azzal aki más kultúrába születik és egyeltalán nem hall Jézusról? Isten akkor is a pokolra küldi, amiért nem keresztény? És ha igen az szerinted igazságos?
5:A keresztény egyházban miért mindig férfiak a vezetők? A nők nem alkalmasak a vezetésre?"
{7
Ezt amit mocskosnak nevezel, Isten hozta létre, az angyaloknál is így működik. És köszönik jól vannak.....
Egy kivételével, és nem azért mert az angyalok beletörődtek, hanem mert jól tudják, hogy Isten elrendezése, és vezetése a legjobb....
aztán gondolj amit akarsz....
"A szent írás sehol nem írja, hogy egy Nő valamikor is Férfi beosztást kapott volna."
Mit értesz férfi beosztás alatt? Mondjuk egy ország vezetése? Debóra prófétaasszony
bíra volt, ami abban az időben azt jelentette, hogy a népet vezette.
"Abban az időben Debóra prófétanő, Lappídót felesége volt a bíró Izráelben. Debóra pálmája alatt szokott tartózkodni Rámá és Bétel között, az Efraim-hegyvidéken, ide jártak fel hozzá Izráel fiai, hogy ítéletet hozzon."
(Bírák 4:4-5)
"Debóra azt felelte: Szívesen elmegyek veled, de akkor nem a tiéd lesz a dicsőség azon az úton, amelyen elindulsz, mert asszony kezére adja az Úr Siserát. Azzal fölkelt Debóra, és elment Bárákkal Kedes felé."
(Bírák 4:9)
"Hiányzott a vezetés, hiányzott Izráelből, mígnem fölkeltem én, Debóra, fölkeltem én, Izráel anyjaként."
(Bírák 5:7)
Kedves kérdező!
Engem kereszteltek és alapvetően keresztény vagyok, az előbbi válaszolók mondanivalójában bizonyára volt okosság, sokkal egyetértek, viszont most valamiért írnom kellett nekem is. Az 5. kérdésednél gondolkoztam el és szerintem ez is kicsit idevág a témába:
Ha ez igaz (mert az, ja) akkor ez igazán undorító! Felvetülhet a kérdés, ha nők lennének papi szerepben akkor is ilyen borzalom megtörténhet-e... ja lehet, de visszatérve nagyon gáz ilyen embereket ilyen pozícióba rakni...És ezek papok... jézusom!
Miért ne történhetne meg, ha nők lennének ilyen pozícióban? Az ilyen típusú szexuális betegségek nem korlátozódnak pusztán az egyik nemre. Például pár hete olvastam, hogy egy "anya" gyermekét ilyen célra árusította. De lehetett már olyat is olvasni, hogy tanítónő fajtalankodott diákjával.
Papok esetében nyilván csak férfiak követhetik el ezeket, mert női papok nem léteznek. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne női pedofil.
Debora elsősorban prófétanőként szerepel, és neve Bárák bíró nevével kapcsolódik össze, aki különleges vezető szerepet töltött be a nép elnyomás alól való megszabadításában.
A Bírák 4:4-ben levő bibliai beszámoló így szól: „Debóra pedig, a prófétanő, Lappidót felesége ítélte Izraelt abban a különleges időszakban.” Korábban, a Bírák 2:16 ezt mondja: „Jehova bírákat támasztott, és azok megmentették őket fosztogatóik kezéből.” Ily módon a bíró legfőbb munkája Izraelnek az ellenségeitől való megszabadítása volt
Bírák 4:4-ben levő kifejezés Debóráról, miszerint „ítélte Izraelt abban a különleges időszakban”, nem azt jelentette, hogy Debóra bitorolta volna valamely férfinek a helyét, s hogy egy Izraelben levő bíró minden feladatát ő töltötte volna be.
Prófétanő lévén, Debóra megmondta Báráknak, mi volt Jehova akarata az ügyben. Jehova őt használta fel arra, hogy felszólítsa Bárákot, szolgáljon bíróként az ellenség megbuktatásában. Bárák Jehova, nem pedig Debóra által adott „megmentőként” szolgált, jóllehet Bárák megkérte Debórát, hogy menjen el vele.
23%-os, ne haragudj, de nagyon gáz, amit csinálsz, és ahogy kiforgatod az Igét.
A Biblia nem írja, hogy Bárák is bíra lett volna, Bárák Izrael hadseregparancsnoks volt, a Szentírás egyértelműen Debórát állítja középpontba, és egyértelműen kiderül az is, hogy ő vezette Izraelt.
Ha Isten gondolkodás módját figyeljük, akkor az alapján kell értelmezni, mit miért, és hogyan tesz Jehova.
Ha úgy lenne ahogy Te gondolod, akkor más Nőket is ezzel bízott volna meg, és nem egyezne azzal az elrendezéssel amit felállított. Vagy is ellent mondana a saját elveinek, törvényeinek.
De, tegyél belátásod szerint.
Üdv!
"1:Ha Isten teremtett mindent, akkor miért teremtette a bűnbeesést, amiért aztán minket okol?"
Hibás kérdés. A bűn a jó, a lét, a szeretet hiánya. Azaz Istené. Tehát a bűn Isten hiánya. Amikor nem a szeretet szerint járunk el, hanem léthiányt okozunk. Ez a bűn.
"2:Miért van olyan sok vallás a világon, ha Isten teremtette a világot és azt szeretné hogy keresztények legyünk?"
Isten Jézusban megtestesült. Rajta és a prófétákon keresztül információt adott (Biblia). Innentől viszont mindenki szabadon azt tesz, amit akar. Nem kötelező megtérni, üdvözülni, elutasítani a rosszat
"4:Mi lesz azzal aki más kultúrába születik és egyeltalán nem hall Jézusról? Isten akkor is a pokolra küldi, amiért nem keresztény? És ha igen az szerinted igazságos?"
Ettől még felismerheti a bűnt és elutasíthatja, szenvedhet tőle. Szerintem akkor is üdvössége van
"5:A keresztény egyházban miért mindig férfiak a vezetők? A nők nem alkalmasak a vezetésre?"
Nő nem lehet a férfi "feje"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!