Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan és mikor fog megtérni...

Hogyan és mikor fog megtérni és felismerésre jutni az Őrtorony szekta?

Figyelt kérdés
2018. aug. 19. 20:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem a te dolgod.Miért foglalkozol velük?
2018. aug. 19. 20:16
 2/12 anonim ***** válasza:
én arra tippelnék hogyha majd olyan kevés új belépő tag lesz hogy nem tudnak működni, de ehhez egy nagyon komoly felismerésben kéne részt venni az emberiségnek és sajnos mindig találnak a mai napig új embereket akik olyan elhagyatottak hogy az ilyen szekták jelentenek nekik "új életet". a szcientológiáról sem mondtam volna meg hogy ilyen sokáig működni fog, főleg a sok kilépő tag elmesélt sztorija alapján, mégis sodródnak bele mai napig emberek. nem vagyunk egyformák
2018. aug. 19. 20:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Soha.
2018. aug. 19. 21:26
 4/12 Novist ***** válasza:
44%
Miért mi a bajod az Őrtorony társasággal? Mennyivel különb a katolikus, a protestáns egyházak valamint a többi keresztény felekezet? Ahány felekezet annyi tanítás. A település ahol lakok, többségben katolikus névleges keresztény. Jó ha hétvégén a több mint ezer lakosú településből jó ha legalább tízen eljárnak a templomba misére. Többségük átszegi Isten törvényét, pl. lopnak, paráználkodnak, részegeskednek és sorolhatnám tovább. De pl. a munkahelyemen van több felekezetű keresztény, de azt mondják nem érdekli őket sem a vallás, sem az Isten, gyermekkorukban a szüleik megkeresztelték őket, de senki nem kérdezte azt, hogy mit akar. Mondjuk az országunk lakosságának legalább 70%-a kereszténynek vallja magát, de nézz körül és kérdezd meg magadtól, ha Jézus eljönne a hazánkba vajon azt mondaná erre a 70%-ra, íme az Én követőim? Aligha! Hiszen azok többsége akik azt állítják, hogy az Ő követői, tetteikkel ellentmondanak szavaiknak.Természetesen vannak kivételek és azok akik engedelmeskednek Istennek jó gyümölcsöt teremnek, akik nem azok rossz gyümölcsöt teremnek és méltók a halálra. Ma ha körülnézünk a hazánkban, vagy más keresztény országokban, felekezettől függetlenül a legtöbb keresztény rossz gyümölcsöt terem. Keresztény fog fegyvert keresztény ellen, keresztény lop meg keresztényt, keresztény családok mennek tönkre ezrivel, mert nem tartják be Krisztus által meghagyott törvényeket. Gondoljunk pl. a hegyi beszédre. Ne csak szájjal legyünk keresztények, hanem tettekkel is.
2018. aug. 19. 21:46
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
te méltó vagy a halálra négyeske? te kis rossz gyümölcs. az emberek a saját értékrendjeiket nem tudják tiszteletben tartani manapság, nemhogy rég berögződött vallásokat kövessenek ami ezerszer lett már átmoderálva és összevagdosva és senki sem tudja az eredetijét.
2018. aug. 19. 21:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Legkésőbb a végítéletkor, mert akkor már színről színre fogunk látni mindent. Már ha akkor egyáltalán lesz még őrtorony...
2018. aug. 19. 23:11
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem ezt a hozzászólást. Mi gátolja meg az embert, hogy más felekezetben (mint felsoroltad, kat., ref., ev., stb..) valódi, keresztény életet éljen? Mi többet ad az őrtorony?

"Többségük átszegi Isten törvényét"

Tehát van 10 templomba járó ember, azok közül is a többség lop, csal, hazudik, parázna és részeg? Ne haragudj, se a 10 főt nem hiszem, se utóbbi állításodat. Én 4000 fős (felkerekítve) faluban lakom, kb 10% jár templomba. Tudom, hogy ez elég gyenge arány. Igen, minden templomba járó bűnös, ellentétben néhány bűntelen emberrel (pl. te), mi bűnösök vagyunk. De hogy lopnának, csalnának, részegeskednének, az alávaló rágalom a részedről. Nemi életüket nem ismerem, így paráznaságról nem nyilatkozom esetükben.

Azt pedig, hogy ki méltó a halálra, hagyd meg Istennek. Véleményem szerint mindenki méltó a halálra, mert rajtad (és hozzád hasonlókon) kívül mind bűnösök vagyunk. De reménykedünk benne, hogy Isten üdvözít bennünket, méltatlan híveit.

2018. aug. 19. 23:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Soha.
2018. aug. 20. 06:48
 9/12 Novist ***** válasza:
Én nem azt állítottam, hogy az Őrtorony többet ad, hanem azt, hogy minden felekezetben vannak olyan emberek, akik keresztényeknek vallják magukat, de a tetteik nem azt mutatják. Jehova Tanúi között is vannak ilyenek. Ezért mondtam azt, hogy ne csak szavakkal imádjuk Istent, hanem a tetteink is tanúskodjanak arról, hogy megpróbálunk Istennek tetszően élni. Természetesen mindannyiunknak vannak hibái, ami a tökéletlenségünkből adódik. Ezekért a bűnökért Krisztus meghalt. De azért Krisztus igaz követőinek az életében meg kell mutatkoznia annak, hogy követik a Vezetőjüket, Krisztust. És ennek nyilvánvalónak kell lenniük az emberek előtt a viselkedésükben és a beszédükben. Azzal, hogy egy településen mennyien mennek el a különböző gyülekezetekbe azt akartam szemléltetni, hogy a sok magát kereszténynek valló ember közül milyen kevesen gondolják komolyan azt, hogy közeledjenek Istenhez.
2018. aug. 20. 13:19
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz egy olyan közösségből kiszabadulni ahol nagyon komolyan veszik a heti többszöri összejövetelt és ahol nagyon komolyan számon kérik a prédikálás szolgálatát. Én egy protestáns felekezet tagjaként ha nem megyek vasárnap istentiszteletre, senki sem kéri számon a mulasztásomat. Ha nem hirdetem az evangéliumot, senkinek sem tartozok magyarázattal. Jehova Tanúi sokkal erősebb közösségben vannak egymással, mint a legtöbb felekezet tagjai, ami jó is meg nem is. Jó, mert keresztényként elsősorban keresztényekkel kellene közösségben lennünk és, mint Jézus követőinek, nekünk is tanítvánnyá kellene tennünk akit csak lehet, ők ebben maximálisan példát mutatnak mindenkinek. Pont az erősebb összetartozás miatt maradnak egy olyan közösségben ahol mindenki fontosnak érezheti magát, mert feladata van, sokan nem mernek kilépni, mert megszokták ezt a helyzetet, mert ha megszűnik ez a hovatartozás akkor összeomlik a már jól megszokott életük. Nekem van Tanú ismerősöm, aki bevallotta őszintén, hogy pont ezért marad, sok tanítással nem ért egyet, de már 20 éve Tanú. Én kétszer is tanulmányoztam a Bibliát a Tanúkkal, miután elbúcsúztam tőlük, bevallom őszintén, hiányoztak az együtt töltött órák, mert kedvesek voltak velem és odafigyeltek rám, ezt csak ritkán tapasztalja az ember. De választanom kellett köztük és az Isten igaz ismerete között. Természetesen voltak már olyanok akik elhagyták a szervezetet, de nem azért, mert kiközösítették őket, hanem azért mert rádöbbentek arra, hogy eddig a rossz úton jártak. Tömeges megtérések szerintem nem lesznek, Sátán azért vigyáz azokra akik segítik őt az emberek félrevezetésében és megtévesztésében.

Én őszintén sajnálom a Tanúkat, kívánok minden tagnak mielőbbi megtérést! Az Őrtorony szervezeten kívül is van élet!

2018. aug. 22. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!