Hogyan és mikor fog megtérni és felismerésre jutni az Őrtorony szekta?
Nem teljesen értem ezt a hozzászólást. Mi gátolja meg az embert, hogy más felekezetben (mint felsoroltad, kat., ref., ev., stb..) valódi, keresztény életet éljen? Mi többet ad az őrtorony?
"Többségük átszegi Isten törvényét"
Tehát van 10 templomba járó ember, azok közül is a többség lop, csal, hazudik, parázna és részeg? Ne haragudj, se a 10 főt nem hiszem, se utóbbi állításodat. Én 4000 fős (felkerekítve) faluban lakom, kb 10% jár templomba. Tudom, hogy ez elég gyenge arány. Igen, minden templomba járó bűnös, ellentétben néhány bűntelen emberrel (pl. te), mi bűnösök vagyunk. De hogy lopnának, csalnának, részegeskednének, az alávaló rágalom a részedről. Nemi életüket nem ismerem, így paráznaságról nem nyilatkozom esetükben.
Azt pedig, hogy ki méltó a halálra, hagyd meg Istennek. Véleményem szerint mindenki méltó a halálra, mert rajtad (és hozzád hasonlókon) kívül mind bűnösök vagyunk. De reménykedünk benne, hogy Isten üdvözít bennünket, méltatlan híveit.
Nehéz egy olyan közösségből kiszabadulni ahol nagyon komolyan veszik a heti többszöri összejövetelt és ahol nagyon komolyan számon kérik a prédikálás szolgálatát. Én egy protestáns felekezet tagjaként ha nem megyek vasárnap istentiszteletre, senki sem kéri számon a mulasztásomat. Ha nem hirdetem az evangéliumot, senkinek sem tartozok magyarázattal. Jehova Tanúi sokkal erősebb közösségben vannak egymással, mint a legtöbb felekezet tagjai, ami jó is meg nem is. Jó, mert keresztényként elsősorban keresztényekkel kellene közösségben lennünk és, mint Jézus követőinek, nekünk is tanítvánnyá kellene tennünk akit csak lehet, ők ebben maximálisan példát mutatnak mindenkinek. Pont az erősebb összetartozás miatt maradnak egy olyan közösségben ahol mindenki fontosnak érezheti magát, mert feladata van, sokan nem mernek kilépni, mert megszokták ezt a helyzetet, mert ha megszűnik ez a hovatartozás akkor összeomlik a már jól megszokott életük. Nekem van Tanú ismerősöm, aki bevallotta őszintén, hogy pont ezért marad, sok tanítással nem ért egyet, de már 20 éve Tanú. Én kétszer is tanulmányoztam a Bibliát a Tanúkkal, miután elbúcsúztam tőlük, bevallom őszintén, hiányoztak az együtt töltött órák, mert kedvesek voltak velem és odafigyeltek rám, ezt csak ritkán tapasztalja az ember. De választanom kellett köztük és az Isten igaz ismerete között. Természetesen voltak már olyanok akik elhagyták a szervezetet, de nem azért, mert kiközösítették őket, hanem azért mert rádöbbentek arra, hogy eddig a rossz úton jártak. Tömeges megtérések szerintem nem lesznek, Sátán azért vigyáz azokra akik segítik őt az emberek félrevezetésében és megtévesztésében.
Én őszintén sajnálom a Tanúkat, kívánok minden tagnak mielőbbi megtérést! Az Őrtorony szervezeten kívül is van élet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!