Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik egyház/gyülekezet/ nem...

Melyik egyház/gyülekezet/ nem támogatja a jelenlegi kormányt?

Figyelt kérdés

Melyik az a keresztény egyház amelyik nem támogatja a jelenlegi kormányunkat?

Undorító,hogy van sok fideszes lelkész és migránsozó pap.

Van még tiszta szívű,szeretetre tanító,Jézus Krisztus tanításaival megegyező keresztény egyház?

2018. aug. 19. 09:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
14%

10 Aki Isten népét el akarja törölni, azt Isten törli el.

Volt pár ilyen próbálkozás a történelem évezredei folyamán, de egynek nem sikerült eltörölni:D

2018. aug. 19. 12:39
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

#5.:

"Van, de mindegyik ezt a pártot fogja támogatni, a tengernyi rossz és gonoszság is mellett, mert az egyetlen kormány az aki támogatja ma Magyarországon a vallásszabadságot, és a szabad vallásgyakorlást."

Te nagyon el vagy tévedve. Átaludtad az elmúlt 10 évet, vagy mi? :P

FYI: Már 9. éve a Fidesz van kormányon. Az a párt, amelyik pár évvel ezelőtt kitalált egy olyan egyházi törvényt, amelynek következtében alig 20 addig működő egyház maradhatott csak jogilag is egyházi státuszban, így a kártékony szektákon és kamucsoportokon kívül - mint pl. a szcientológusok - rengeteg kisegyház veszítette el ezt a jogot. Olyanok is, akik társadalmilag hasznos szolgálatokat végeztek, amely feladatok ellátása igazából az állam kötelessége lenne, pl. a hajléktalanellátás, drogosok segítése (természetesen a leszokásban), prostituáltak segítése stb. Ezeket a feladatokat az érintettek részben saját pénzből, részben állami támogatásból végezték - az egyházi státuszuk megszűnése óta viszont csak a saját források maradtak, mert a kormány még ennek átlátására sem képes, hogy hasznos munkákat támogasson. (És persze azóta sem fordít több pénzt a költségvetésből a kieső feladatok ellátására.)

Persze mondhatod, hogy mivel (még) nincs betiltva egyik kisegyház/gyülekezet sem, tehát "vallásszabadság" és "szabad vallásgyakorlás" van. De ez mégsem igaz teljesen.

Ép eszű "kisegyháztag" vagy gyülekezeti tag nem fog a Fideszre szavazni; arra a pártra, amelyik egyébként is olyan "nagy keresztény", hogy csak az nem lát át a hazugságaikon, aki nem akar.

Lehet ezt cifrázni meg magyarázgatni, de az előző kormányok idején nem volt ilyen megkötés, és valóban szabad vallásgyakorlás volt (természetesen a rendszerváltás utáni időkben), és semmilyen hátrány nem érte a kisebb közösségeket.

Érdekes módon az első Fidesz-kormány még vegzálta a Hit Gyülit, ami ugye eredetileg SZDSZ-es volt, majd SZDSZ-MSZP szimpatizáns, és a Fidesz volt a "fő ellenség" - aztán most meg mindkettő részéről egy jókora köpönyegfordítással nagy haverok lettek...

Megjegyzem, az egyházi törvény miatt a MET (az Iványi-féle metodista gyülekezet) Strassbourghoz fordult jogorvoslatért. Az Emberi Jogi Bíróság pedig 935 millió forint kártérítést ítélt meg nekik, plusz 2250 euró perköltséget kell kifizetnie az államnak; továbbá kötelezték az államot az egyházi státusz helyreállítására, megállapítva a nyilvánvaló diszkrimináció tényét.

Az állam eddig - tudomásom szerint - nem fizetett, hanem inkább fellebbezett. Aminek szimpla időhúzás a célja, mert az ítélet megváltoztatására nem lehet számítani; "pusztán" annyiban, hogy magasabb lesz a kártérítés összege meg a perköltség (mivel ugye telik az idő).

És azt kb. mindenki tudja, hogy ezeket a pénzeket a fideszes fiúk nem a saját zsebükből fogják kifizetni, hanem az államkasszából...

2018. aug. 19. 17:22
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Jehova Tanúi, Krisztust utánozva, egyik emberi kormányt sem támogatja. Akik Isten népéhez tartoznak, azok Isten királyságát, és annak Királyát, Jézust támogatják, és nem emberi kormányzatot.
2018. aug. 19. 19:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Tizenkettes, a Hit Gyülekezete nem volt SZDSZ-es, hanem a Hit Gyülekezete - konkrétan Németh Sándor - közreműködésével (is) jött létre az SZDSZ. Szerintem óriási különbség. Az SZDSZ számára zsenánttá váltak a gyökerei, és elment egy "más" irányba. Így jött a képbe a MSZP. De az MSZP számára is kellemetlen volt a Gyülekezet. A Hit Gyülekezete nem támogat egyetlen politikai pártot sem, aki nem támogatja az evangélium ügyét, különösen nem fogadott hűséget bármelyiknek is. Jelenleg az evangélium ügyét leginkább a Fidesz-KDNP szolgálja, de ha a jövőben ettől eltávolodna, akkor a Gyülekezet támogatásától is eltávolodna, ez borítékolható.

Az évekkel ezelőtt történt egyházi státuszba való állami belenyúláshoz - amivel egyáltalán nem értek egyet - csak annyit tennék hozzá, mint tényt, hogy azoknak az egyházaknak a zöme, akik elvesztették az egyházi státuszukat, a kisujjukat sem mozdították meg anno, amikor az Állami Egyházügyi Hivatal szerette volna a Hit Gyülekezetét átadni az enyészetnek, az egyetlen Iványi Gábortól eltekintve, és szó nélkül elnézték volna, hogy az államgépezet eltapos egy maréknyi csoportot. Tulajdonképpen semmi más nem történt, csak azt aratták le, amit korábban elvetettek, ami távolról sem jelenti azt, hogy ez így jó és helyénvaló volna, csak azt, hogy a bibliai alapelvek működnek a társadalmi konszenzustól függetlenül is. A Hit Gyülekezete közleményben szólalt fel a többiek érdekében, ami sokkal több volt, mint amit annak idején az ő érdekében a többiek tettek.

[link]

2018. aug. 20. 16:47
 15/17 anonim válasza:

Minden egyházban találsz ilyet is, olyat is.

Én azt látom, hogy evangélikusoknál az elnök-püspök szerintem nyilvánvalóan nem fideszes, ha a "vezetést" nézzük, talán ez azt jelentheti, hogy náluk sok a hasonlóan gondolkodó lelkész.

l [link]

Illetve én azt hallom, látom, hogy a reformátusok között sok a fideszes

Szerintem az, hogy melyik egyáz mennyi támogatást kap az államtól, összefüggésben van annak népszerűségével.

2018. aug. 21. 19:22
 16/17 anonim ***** válasza:
63%

#14.:

"a Hit Gyülekezete nem volt SZDSZ-es, hanem a Hit Gyülekezete - konkrétan Németh Sándor - közreműködésével (is) jött létre az SZDSZ. Szerintem óriási különbség."

Azt nem tudom, hogy jött létre az SZDSZ. De hogy a Hit Gyüli SZDSZ-es volt, az teljesen biztos - én legalábbis nem tudom másként értelmezni azt, hogy a HGY abban az időben az SZDSZ-t támogatta; még kopogtatócédulákat is gyűjtöttek nekik, ill. a tagságot buzdították a szavazásra.

"A Hit Gyülekezete nem támogat egyetlen politikai pártot sem, aki nem támogatja az evangélium ügyét, különösen nem fogadott hűséget bármelyiknek is."

Azt nem is állítottam, hogy hűséget fogadott volna. Viszont az elmúlt időszakban 3 pártot is támogattak (sorrendben SZDSZ, MSZP, Fidesz), nem tudom, miért tagadod ezt. Egy x pártra való szavazásra buzdítás az támogatás.

"Jelenleg az evangélium ügyét leginkább a Fidesz-KDNP szolgálja"

Nem tudom, sírjak vagy nevessek ezen az abszurd állításon.

Tudsz esetleg érveket is, hogy mivel szolgálná a jelenlegi kormánypárt "az evangélium ügyét"? Méghozzá "leginkább", azaz jobban, mint az előző kormányok?

A közpénzek herdálása? A katasztrófa szélén álló oktatás és egészségügy? A nőbántalmazás büntetése helyett annak elnézése? A nőkkel szembeni arrogancia és lenézés? A mocskos szájú, kirekesztő tagok és pártolók viselkedése, fenyegetőzése, akik mindenkit utálnak, akinek más a véleménye? Mindezek igencsak távol állnak a kereszténységtől, úgyhogy pont nem "az evangélium ügyét" szolgálják; nagyon sok ember ezen ügyek és emberek miatt szidalmazza a kereszténységet.

"Az évekkel ezelőtt történt egyházi státuszba való állami belenyúláshoz - amivel egyáltalán nem értek egyet - csak annyit tennék hozzá, mint tényt (...)"

Ez abszolút irreleváns abból a szempontból, hogy az egyházügyi törvény súlyosan jogsértő. És abból is, hogy a HGY most valamilyen oknál fogva kivételezett lett, mert megkapta a státuszt, pedig akkor ugyanígy még sok másik csoport is megkaphatta volna.

De egyébként szerinted mit kellett volna tenniük? Mit tehettek volna érdemben?

És miért tettek volna bármit is, amikor a Hit Gyüli akkor még (az első évtizedekben) annyira "különc" volt, hogy egyik közösséggel sem állt szóba; sőt, ha nem is volt ez "hivatalos álláspont", de nem tekintették egyenrangúnak a többieket? Ez a hozzáállás folyamatosan enyhült, így most már nem tekintik magukat "az egyedül üdvözítő anyaszentegyháznak", legalábbis tudomásom szerint.

2018. aug. 21. 22:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Scientológiai

(meg a Lavey féle sem)

2018. aug. 22. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!