Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszik el olyan sokan...

Miért hiszik el olyan sokan Medjugorjét?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen mindent megvizsgáltam, kértem tisztánlátást, de arra jutottam, hogy kamu. Mégis kb. a saját családom néz hülyének emiatt, hiába mondom nekik, hogy a magánkinyilatkoztatásokst nem kell elfogadni, még akkor se, ha az egyház elfogadja, ezt pedig még nem ismerték el.

Szóval... Az interneten elérhető, hogy miket szokott "Mária" mondani ezeken a "jelenéseken", és egyszerűen akkora közhelyeket mond "Mária", ilyet bárki ki tud találni, nincs benne semmi különös bölcsesség, vagy valami. Pl. a lourdesi, fatimai jelenéseknél konkrét célja volt a Szűzanyának, fontos dolgokat mondott, de a medjugorjei jelenéseknél egyszerűen akkora klisék hangoznak el, hogy "imádkozzátok a rózsafűzért" mintha ez nem lenne egyértelmű.

Oké, aláírom, biztosan nagy erő van abban a helyben, sokan megtérnek ott, és alapvetően nem tartom ördögtől valónak a helyet, de hogy ott Mária havonta megjelenne, azt kizártnak tartom. Ti mit gondoltok erről? Leginkább a ktolikusok válaszaira vagyok kíváncsi. :)

2018. aug. 16. 19:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan látom, persze ráépült egy szép kis gazdaság ott. De még a szentatya is tapintattal úgy fogalmazott, hogy Máriát nem tekinti "postafőnöknek" aki viszi állandóan az üzeneteket.

Majd meglátjuk mi lesz a végleges döntés. A jelenéseket szerintem nem fogja elismerni, esetleg csak a legelsőket.

2018. aug. 16. 22:51
 2/8 anonim ***** válasza:
45%

részlet egy ilyen látomásból:

"

a Szűzanya a templom elé vitt, rámutatott Medjugorjéra és így szólt: „Isten Szent terve gyermekem, hogy e kegyhely által, mely Isten szent akarata által jött létre, édesanyai feladatomat telesítsem, hogy minden gyermekemet elvezessem az örök üdvösségre.”

"

Jézus azt tanította, hogy a tanítványai Isten, az Atya gyermekei lesznek, nem az anyjáé. Ez nyilvánvalóan hamis tanítás.

Nézzük meg, mit ír Isten Beszéde:

János evangélim 1. rész

12

Valakik pedig befogadák őt [Jézust], hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek;

13

Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

Tehát Isten fiává lesznek, nem Mária gyermekévé.

Máté 5. rész:

1

Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felméne a hegyre, és amint leül vala, hozzámenének az ő tanítványai.

2

És megnyitván száját, tanítja vala őket, mondván:

16

Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

stb, Jézus végig mennyei Atyáról tanított, nem mennyei anyáról. Nem azt mondta, hogy az én anyám lesz a ti anyátok, hanem azt, hogy az én Atyám lesz a ti Atyátok.

Homoszexuális embereknél zavar van az anya és apa szerep körül, férfi létükre bepróbálkoznak női szerepbe, vagy egy másik férfi játssza el nekik a női szerepet. Akinek van füle, hallja. :)

2018. aug. 17. 01:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Katolikusként hasonlóan látom. Voltam ott egy horvátországi nyaralás alkalmával, igaz még tizenévesként. Bevallom, leginkább a légkondicionált templom volt az, ami megfogott, mert olyat még sohasem láttam. Az meg igazán kiábrándított, mikor ki volt írva, hogy "jelenés minden szerdán 17 órától" és nyíl, hogy merre kell menni... Most komolyan? Úgy gondolom, hogy se Lourdes-ba, se Fatimába nem ilyen módon üzent a Szűzanya. E két jelenést elfogadom, de Medjugorje nekem nem megy.

Amit furcsállok, hogy egy szintén katolikus, ráadásul teológiailag sem képzetlen ismerősöm volt pár éve ott és szuperlatívuszokban beszélt a helyről.

Szentszék nem foglalt még állást a hitelesség mellett. Egy darabig nem is fog, mert úgy olvastam, hogy mivel a látnokok szerint a jelenések még nem zárultak le és még most is megjelenik nekik, addig nem lehet kivizsgálni. Kb. 10 000 jelenésnél járunk jelenleg, szóval el fog tartani egy darabig.

2018. aug. 17. 08:59
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Úgy őszintén: Istennek szüksége van postásra?? Ez annyira degradáló Istennel szemben.
2018. aug. 17. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:
82%

"Úgy őszintén: Istennek szüksége van postásra?? Ez annyira degradáló Istennel szemben."

Pedig a 4 evangéliumon kívül az egész Biblia "postás kézbesítés". Önmagában tehát ez nem degradáló, mert Isten csak egyszer szólt Fia által, minden más alkalommal "postásokat" használt. Tehát ezek szerint szüksége van rájuk.

De ez csak mellékes megjegyzés, a kérdéshez tartozó véleményemet már kifejtettem.

2018. aug. 17. 18:42
 6/8 anonim ***** válasza:
16%
Azért a prófétaságot ne keverd már egy kamu jelenéssel, ami csak arra jó, hogy Istentől el vegye a figyelmet és a nemszűz Máriára irányítsa.
2018. aug. 17. 19:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Azért a prófétaságot ne keverd már egy kamu jelenéssel, ami csak arra jó, hogy Istentől el vegye a figyelmet és a nemszűz Máriára irányítsa."

1. Az Egyház nem fogadja el hivatalos jelenésnek Medjurogrjét. Jelenleg semmiképp.

2. Semmilyen Mária-jelenés vagy magánkinyilatkoztatás nem állhat szemben a Szentírás kinyilatkoztatásával. Ha szemben áll, vagy mást mond akkor eleve nem hiteles jelenésről beszélünk.

3. A Mindenkor Szűz Istenszülő sosem veszi el a figyelmet Istenről. Hanem pont, hogy Jézusra irányítja a figyelmet. Ha valahol pl. "megelőzné" Istent a "fontossági sorrendben", akkor megint csak egy teológiailag téves dologgal állunk szembe.

2018. aug. 18. 00:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Én voltam Međugorje-ban, mert úgy éreztem, hogy el kell mennem. Ha ott vagyok békét, nyugalmat és örömöt érzek. Ez nekem annyira jó! Az a hely nagyon különleges, ott tényleg van valami megmagyarázhatatlan. Youtube-on fent van egy csomó videó égi jelenségekről, amik mind ott történtek. Én nem láttam egyet sem, de nem is kell , mert én így is elhiszem, hogy ott a Szűzanya :)
2019. jan. 17. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!