Ugyankérlek! Bágatel..
De de Isten Teremtőjének a Teremtője hogy lett?
Erre már kevesen tudnak válaszolni! :)
"De de Isten Teremtőjének a Teremtője hogy lett?
Erre már kevesen tudnak válaszolni! :)"
Sokszor megválaszoltuk, nem értetted meg. Akit tényleg érdekel,nem csak troll:
Mi keresztények az Istent hívjuk Teremtőnek is, mint szinonima ebben az esetben. Ha az Istent teremtette volna valaki, akkor már nem neveznénk Istennek, mivel teremtmény,van Teremtője és kezdete. Végtelenségig fel lehet tenni az ostoba kérdést, hogy akkor őt ki teremtette, de be lehet látni, hogy ezt a végtelenig nincs értelme folytatni, mivel kell egy kezdet, egy örök létező, az igazi Isten. Csak egy ateista képes befogadni azt az ostobaságot, hogy a semmi a semmi által létrehozta az univerzumot. Azt sem veszik észre, hogy ebben az esetben Isten szinonimájaként használják a Semmi-t, mivel a semmiben minden információnak jelen kell lennie, hogy ha létrehozta az univerzumot. Ebben az esetben az ateista keveri a semmi és a minden szó jelentését. Így a Semmi egy intelligencia, aki felette áll az univerzumnak. Pont, mint a(z) (keresztény) Isten
A létező Isten pedig közvetlenül teremtette a világot. Ennyire egyszerű és nagyszerű, dicsőség Jézusnak!
# 8 Pont erre a válaszra számítottam, köszí! :)
Köszönöm, hogy demonstrálod az alapdilemmát:
Amit állítasz: Isten a Teremtő, őt nem teremthette semmi. Miért? Mert így definiáljuk, és kész-pássz!
Hogy honnan volt Isten? VOLT ÉS KÉSZ! ÍGY DEFINIÁLJUK! Ugye? :)
Amit én állítok: Jelen tudásunk és megfigyeléseink alapján mindaz (azaz minden), ami anyag s energia a Világunkban, egyetlen pontból [ami nem a "semmi"!!!] ered. Ehhez, s a gyors szétterjedés folyamatához (t.i. "Ősrobbanás") nem kellett semmilyen természet feletti ("erő"/"energia"/"intelligencia"). Megjegyzem, ez a jelenlegi természettudományos álláspont.
Egyes emberek mindezek elé biggyesztenek egy "felsőbb hatalmat", és sokuk a bibliai Istennel azonosítják azt. Lelkük rajta - engem nem zavar.
De ahhoz már kellő arrogancia kell, hogy a dolgok félremagyarázásával azt állítsák, hogy:
- "a semmi a semmi által létrehozta az univerzumot" - hisz ezt egyedül Te (és hasonlóan arrogáns társaid) állítjátok. Hisz mi nem állítunk ilyent.
- "mivel a semmiben minden információnak jelen kell lennie, hogy ha létrehozta az univerzumot." - 1, továbbra sem "semmi"... Másrészről miért kellene benne lennie? Miért ne jöhetett volna maga az információ is pontosan ugyanakkor létre? :) Semmi (XD) kivetnivalót nem látok ellene. Avagyhogy: A lottószám húzója (valahol még kézzel húzzák) tudja-e a kihúzás pillanatában, hogy mely számok lesznek a telitalálatos szelvényen? :) (Nyilván nem...)
- "Azt sem veszik észre, hogy ebben az esetben Isten szinonimájaként használják a Semmi-t" - Na, ez a (hamis) dilemma lényege. Én nem állíthatom, hogy Istent teremtette valaki, ellenben a Világegyetemnek kellett lennie Teremtőjének... De mint arra rámutattam: nem, nem kellett...
- "Ebben az esetben az ateista keveri a semmi és a minden szó jelentését." - Továbbra is csak Te állítod ezt. A minden nekem továbbra is minden - ahogyan ezen válaszomban már leírtam.
S ezekutána mi is az osstobaság? A kedves Olvasóra bízom. Intésnek azért hozzáfűzném: Mt 5,22. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!