Már sohasem ismerhetjük meg azt a népvallást amit Árpád magyarjai hittek?
Mivel a magyarságtól teljesen idegen judeokereszténység (az élükön a hitehagyott Vajkkal) és a népünk ellenségei a mi vallásunk egykori intézményrendszerét lerombolták, vagyonát elrabolták, vallásos rituáléit betiltották, papjait legyilkolták, híveit üldözték, ráadásul pedig még a történelmi szerepét és az emlékét is meghamisították eredeti vallásunknak, így pedig elég nehéz dolog lesz megismerni Ősi Hitünket.
Ajánlott olvasmány:
Az a helyzet, hogy "Árpád magyarjai" sem voltak egységesek hitben. Például ismert tény, hogy még jóval a honfoglalás előtt Bizánc térítőket küldött, akik elég sikeresen végezték feladatukat, több magyar főúr is felvette a keresztény hitet. Ezen felül a honfoglaló magyarokkal például sok zsidó is érkezett, sőt mohamedánok is. Tehát láthatod, elég színes a paletta.
Gondolom te a magyarok régi pogány vallására gondoltál kérdésedben. Nos azt már sosem fogjuk teljes mértékben megismerni. Persze lehet következtetni dolgokra sírokból, más népek beszámolóiból, magyarokhoz hasonló népek vallásából, de botorság lenne azt gondolni, hogy ezen következtetések teljes mértékben megfelelnének a valóságnak. Az sem sokat segít, hogy a magyaroknak nincsenek írásos emlékeik, mivel nomád népként nem foglalkoztak ilyesmivel.
Én is szeretem a magyar őstörténelmet, hazánk létrejöttének idejében történt események egyik kedvenc témám. Ismerem nagyjából a régi hiedelmeket is.
De a hitehagyott Vajk nélkül ez az ország nem jöhetett volna létre.
Kereszténység a legfontosabb része a magyar kultúrának, a magyarság igazi összetartó ereje, ez az igaz hit, ami átsegítette a nemzetet a véres történelmen keresztül.
Pogány sámánizmus, aligha vette volna fel a harcot a körülöttünk lévő hatalmas muszlim, és még hatalmasabb keresztény erők ellen a középkorban például.
Sajnos te is csak a katolikus egyház hazugságait ismétled. Az általam linkelt cikkben részletesen el van magyarázva, hogy ez miért téves. Pont, hogy azután lettünk ennyire elesett nemzet miután ránk erőszakolták a judeokeresztényéget, odáig Európa nagyhatalma voltunk és mndenki rettegett tőlünk.
Most nem írok le ide mindent, de a cikkben részletesen le van írva.
Szerintem, te nem látod a lényegét! A kereszténység nélkül (amúgy protestáns vagyok ha már itt tartunk) semmi nem lenne.
Mert azért jöhetett létre abban a helyzetben Magyarország, mert felvette Szent István a kereszténységet. Ennélkül nyugatról eltapostak volna.
Az, hogy magyarul beszélsz, és van magyarként saját országod,ezt ennek köszönheted. A kerszténységnek.
És hidd el utánajártam a dolgoknak, nem a templomban, és nem is az iskolapadban rágták a számba. (25f mielőtt azt mondanád, hogy idősebb generációba táplált propagandáját nyomatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!