A Földből lesz a Pokol?
A Pokolban van forróság és látom a Föld is az felé halad, évről-évre kibírhatatlanabb és már a tűrőképesség határán van néha.
Valahol olvastam a Pokol és a Mennyország egy lehetőség amit mi emberek szabad akaratunkból válaszhatunk. Mi poklot csinálunk minden értelemben a földi léteünkből és a Földből, lehet ez lesz a végzetünk és kárhozatunk? :((
" A Pokolban van forróság és látom a Föld is az felé halad, évről-évre kibírhatatlanabb és már a tűrőképesség határán van néha "
Nem. Egyszerűen csak k***a meleg van.
"A Pokolban van forróság "
Ezt rosszul tudod. A Magyar nyelvben a pokol kifejezés, egy igen rossz kifejezése az eredeti jelentésének, főleg, hogy némelyek belemagyarázták, a forróság, vagy a tűzben való kínzást is.
A pokol szó, a Bibliában szereplő Héber seol, és a Görög Hádész szóból van.
Ez az ember sírgödrét jelenti, vagy is ahova a halottat eltemetik.
"Valahol olvastam "
Vajon kinek hiszel? a Teremtőnek, vagy egy embernek?
Isten nem hazudik.
Sehol nem jelentette ki, hogy ilyen szándéka lenne a földdel, és az embereknek. Inkább táplálkozz az igazságból, ami Isten szava.
Nem tudom, hogy mit és hol olvastál, de...
Gondolom a keresztény nézőpont érdekel, ezért használod a menny és pokol kifejezéseket. A Szentírás szerint az egész Föld, sőt talán a teljes fizikai világ elpusztul, ezt olyan erősen szemlélteti, hogy írja, még az elemeket is elemészti a tűz.
Amiről te írsz, az a bolygónk klímaváltozása. Ez egyrészt természetes jelenség (ciklikusan figyelhető meg korokon át), másrészt az emberi tevékenység is erősen rásegít napjainkban.
Nem. A Föld elpusztul, a pokol nem. Illetve vettetik a tűznek tavába, ahol „tüzük soha ki nem alszik” (Márk 9:44–49). Ez azt mutatja, hogy a tűz nem a megsemmisülés jelképe, hanem örök tűz.
A pokol egy másik univerzum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!