Keresztelőhöz házasnak kell lenni 2018-ban? Katolikus!
Szabály szerint egyházi esküvőnek is kell lennie.
De van, aki anélkül is megcsinálja. Olyat még nem hallottam, hogy a polgári esküvőjük sem volt meg, de el tudom képzelni, hogy arra is lehet találnia papot. De a szabály az, amit első mondatomban írtam.
Kije vagy a gyereknek?
Ha az anyja, nem. Ha nem házaspár a jelölt, akit felkértél, nekik sem.
De ez paptól is függ nagyban, őt kellene megkérdezni.
Sokmindentől függ. Szokták javasolni a házasságrendezést ilyen esetben. Tehát ha nincs valami komoly akadálya, akkor házasodjanak össze a szülők.
A gyermek keresztségéhez feltétlenül szükséges, hogy a katolikus hitbeli nevelés biztosítva legyen. Ha a szülők egyszerűen nem vallásosak és semmire tartják az egyházi házasság szentségét, akkor mi alapján van biztosítva a gyerek keresztény nevelése...? Szóval függ a családtól.
Mikor a lányomat kereszteltettük, még nem voltunk házasok, de szó nélkül megkapta a keresztságet.
Elég sok gyerek van a baráti körömben, akik nem házas szülőktől vannak, nekik sem volt semmi gondjuk ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!