Magyar muszlimok! Miért lettetek muszlimok? Mi indította el a folyamatot?
Kedves orig. Ön azt állítja, hogy az iszlám és a kereszténység nem fér össze. Ez nem igaz. Bár ehhez ismerni kell a történelmet. Az arab és török birodalmakban együtt éltek muszlimok és keresztények békében. Az iszlám törvényei pedig úgy saccra 80-90%-ban passzolnak a jelenlegi világi törvényekhez. Az igaz hogy egy muszlim ember más mint egy keresztény. A muszlimokat én jobb embernek tartom akik komolyan veszik a vallást. Még mielőtt félre értené, keresztények között is vannak jó emberek de ha átlagot nézzünk, muszlimok emberségesebbek.
Azt is állította hogy iszlám-alapú ország nem fogad be keresztényeket. Ezek szerint a magyar történelmet sem ismeri. A 48-as szabadság leverését követően a túlélők az Oszmán-Birodalomba menekültek ahol befogadták őket. Sok ezer magyar emberről beszélünk. Jelenleg is a Szíriával határos országok milliókat fogadtak be akik között keresztények is vannak.
Az sem igaz hogy muszlimok nem alkalmazkodnak más kultúrájú országok törvényeihez. Egy kisebbség alapján általánosít. Azt pedig végképp nem értem miből gondolja hogy bárkire ráerőltetnénk bármit is. Iszlamofób szennylapok terjesztenek ilyesmit.
A hinduktól vagy buddhistáktól azért nem fél mert nincs ilyen propaganda. Iszlámellenes propaganda megy. Ennek gyökre pedig politikai jellegű. A Szovjetunió felbomlása után az USA-nak kellett egy másik ellenség. A muszlim országok felett nem volt befolyásuk ezért őket szemelték ki. Azóta megy a muszlim = terrorista propaganda és azóta ontja az amerikai filmipar az Ön által említett filmhez hasonló agymosásokat.
Magyarországon naponta történik nemi erőszak és gyilkosság, amiket nem muszlimok követnek el hanem magyarok akik keresztények vagy ateisták, mégsem retteg tőlük. Muszlimok egyetlen komolyabb erőszakos bűncselekményt sem követtek el itthon pedig kb 30 ezren vannak, de Ön mégis muszlimoktól retteg. Nem érzi úgy hogy megtévesztette a propaganda?
Kedves Juliusz48. Úgy hiszem nekem szól a legutóbbi hozzászólása, nem orighoz. Ha Önnek igaza lenne, miszerint az iszlámban nincs egyenjogúság, nem térnének át az emberek az iszlámra ahogy én sem tettem volna. Illetve nem ártana utána olvasni és nem szennylapokat böngészni. Akkor látni mi az igazság. Már felhívtam a figyelmét arra, hogy bár sok rossz katolikussal hozott össze a sors, a keresztény vallással sem értettem egyet. Ez volt a fő oka hogy otthagytam. Ha csak a katolikusok jelentettek volna problémát, akkor nézek egy másik keresztény irányzatot.
Ön alapból hibát követ el azzal hogy egyes extrém esetekből von le következtetéseket az összes muszlimra vonatkozóan. Köztudott hogy a keresztény papok között nem kevés pedofil is van, de mégsem megyek oda minden keresztényhez azzal hogy mekkora mocskos pedofilok a keresztények. Teljesen abszurd állítás lenne hiszen a keresztények többsége elítéli a pedofil papokat. Akkor Ön miért általánosít és ítél meg másfél milliárd embert a legrosszabbak alapján? Akkor már miért nem a legjobb muszlimok alapján általánosít?
Emlékeim szerint Jézus azt mondta keressük az igazságot. Az iszlám és keresztény vallás istenképe nagymértékben eltér. Gondolja ha én otthagyok egy általam ellentmondásokkal teli hamisnak ítélt vallást és betérek egy másikba amit logikusnak, érthetőnek tartok, akkor Isten megkérdőjelezi a szavahihetőségemet? Sajnálom de amíg ezt így gondolja soha nem fog eljutni az igazsághoz, de úgy látom nem is akar.
A templomba járás taszított. Most is feláll a szőr a hátamon ha visszaemlékezek azokra a katolikus szertartásokra. Mcsetbe járás viszont megnyugtat. Hogy vannak terroristák akik az iszlámot felhasználják, nem ok az iszlám elhagyására (megjegyzem keresztény terroristák is vannak). Ahogy magyar bűnözők miatt sem fogok lemondani magyarságomról.
Csak ismételni tudom magam. Ne szennylapokat böngésszen, ne higgyen ész nélkül a propagandának hanem tanuljon, nézzen utána az iszlámnak. Persze ha érdekli az igazság. Ha beéri a hazugsággal, nincs miről beszélnünk.
Nézd meg, és szarnak rá, ugyanúgy folytatják tovább :D Van ám egy olyan opció is ezen az oldalon, hogy privát üzenet. És máris nem offoljátok szét a kérdést.
A kérdező azt kérdezte miért lettek muszlimok, akik azok lettek.
Erre meg egyből iderepültek a hitgyülis-izraeli (=dzsihádfigyelős) propagandákat fújni ezerrel a galamblelkű keresztények...
"hitgyülis-izraeli [...] galamblelkű keresztények" ?!?
Hát ha még csak itt tartunk a muszlim tisztánlátás minőségében, akkor tényleg nincs értelme a párbeszédnek.
Mi köze a hitgyülinek és a zsidó vallásnak a kereszténységhez? Együtt meg még kevesebb. Még sokat kell tanulniuk.
Csak annyi, hogy az általatok előszeretettel linkelt dzsihádfigyelőnek egy Zsélyi Benjámin nevű hitgyülez közelálló zsidó a főszerkesztője.
Kedves orig. Az Ön hozzászólása teljesen egyoldalú és igazából nem más mint az iszlámellenes propaganda visszamondása.
Kérem őszintén válaszoljon. Jelenleg az iszlám vallásra térnek át a legtöbben a világon. Ezt mivel magyarázza? Ha igaz lenne amiket leírt és a többi butaság, senki nem térne át az iszlámra, mi több tömegesen menekülnének az emberek. Szerintem már csak ebből is látnia kellene hogy nem egészen úgy van ahogy a gyűlölködő propaganda szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!