Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tartják a 666-ot az...

Miért tartják a 666-ot az ördög számának?

Figyelt kérdés

2018. júl. 28. 19:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahogyan idéztem a Bibliából a 666 nem Sátán száma, hanem az un. “antikrisztus nevének száma” Jelenések könyvéből.

A 666 egyébként több helyen is megtalálható a Bibliában:

1. 1Kir 10,14 Vala pedig mértéke az aranynak, a mely kezéhez jő vala Salamonnak minden esztendőben, hatszáz és hatvanhat tálentom arany.

2. 2Krón 9,13 Vala pedig mértéke az aranynak, a mely esztendőnként bejő vala Salamonnak, hatszázhatvanhat tálentom arany,

3. Jel 13,18 Itt van a bölcseség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.

Az azonosítással sokan próbálkoztak, de a leghíresebb Andreas Helwignek a berlini egyetem rektorának azonosítása.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv. Péter

2018. aug. 1. 19:38
 12/12 követ62 ***** válasza:

Csak azok tartják az ördög számának akik a em ismerik a Bibliát.

Ugyan is a 666 nem az ő száma, hanem az Antikrisztusé. Az ördög, vagy Sátán irányítja az Antikrisztust. Érdemes többször elolvasni a Jelenések 12-t. Lassan, figyelmesen. Sehol nem írja, hogy az ördög száma, mert 'emberi szám az.'

2018. aug. 1. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!