Engem személy szerint, hiába nem vagyok hívő, kiborít ha egy pap iszik vagy cigizik, ti hogy gondoljátok?
Ha az ivást úgy érted, hogy néha meg szokott inni valamit ismerősökkel, ahogy bárki más, akkor nem zavar. Az alkoholizmus más tészta, de az már orvosi eset, a pap sincs védve tőle.
Nekem sosem voltak szimpatikusak a túlságosan ájtatos figurák, akik mindenben absztinensek. Nem emberarcúak. Egy pici romlottság kell ahhoz, hogy valaki azonosulható és emberi legyen.
Az alkoholt lehet mértékkel. Ha ünnepi alkalmakkor koccint ő is, azzal semmi gond nincs. Nyilván a részegség taszító, de ez nem csak papra igaz. Múltkor voltunk "paplagzin" (ez egy ünnepség, amit az újonnan szentelt atya első miséje után van). Na, ott is koccintottunk a többi pappal, sőt a fiatalabb atyák még táncra is perdültek. Senki nem volt részeg. Nem volt benne semmi megbotránkoztató, pedig én inkább konzervatív nézeteket vallok.
Engem a cigi jobban zavar... De azért mert én sem dohányzom és nem értem, hogy mi lehet jó a cigiben. Van dohányzó pap ismerősöm is, de amúgy véletlenül tudtam meg, hogy szokott dohányozni. Sosem a templom körül teszi.
Engem kevésbé szoktak kiborítani más emberek szokásai, lehet te kissé hitperérzékeny vagy.
Ettől függetlenül.
A Szentírás több helyen is ajánlja a bor fogyasztását, hol kedvderítő, hol egészségügyi céllal. Tehát ebben még akkor sem találhatunk semmi problémát, ha nagyon szőrszálhasogatóak vagyunk.
Igaz, hogy a részegséget bűnként, vagy bizonyos eseteit betegségként kezeli. Mivel nem azt írtad, hogy részeg, csak annyit hogy iszik, ezért talán nincs ezzel akkora gond, mint ahogy beállítod.
Önmagában a cigivel sem látok problémát (Szentírás sem tiltja), az önpusztítás is nagyon személyválogató ezzel kapcsolatban. Mire is gondolok... van olyan aki cigivel is vígan elél 90 évet, valakit pedig 50 év körül elvisz a tüdőrák vagy valami cigivel összefüggő betegség. Persze ettől nem lesz követendő példa, de ennyire megvetendő sem, mint a kérdésben szerepel.
Mielőtt valaki kitalálná, hogy egy részeges láncdohányos vagyok, sosem iszok alkoholos italt és még életembe nem próbáltam ki a cigit.
Neki olyan munkája van, hogy példát is KELL mutatnia.
Gondolom, egy tanártól sem fogadjátok el, ha pl. iszik vagy dohányzik a diákjai előtt.
Ha otthon teszi, és mértékkel, az más.
"hiába nem vagyok hívő"
Azért ez releváns részlet a kérdésedben. Miért foglalkozol egy olyan csapattal, akikhez semmi közös sincs? (?!)
Nos, Jehova szabad akaratot adott az embernek.
Ezzel mindenki úgy él, ahogy akar. Persze ennek meg lesznek a következményei.
Többek között, ez is megmutatja, hogy kik azok, akiket a Messiás király kiválasztott, hogy példával elől járva, szellemileg is betartsák, és betartassák Jézus parancsait.
Mások helytelenségén pedig az ember nyilván csak néz, de nem a mi reszortunk ítélni. Személy szerint Én megkérdezném Tőle, hogy Jézus ezt tanította neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!