Megtért, keresztény párok, házaspárok! Ti hogyan jöttetek össze egymással?
na én például úgy lettem vallásos, hogy megismertem egy keresztény lányt. Emlékszem az első párbeszédünkben ott volt a "hiszel Istenben?" kérdés.
Akkor persze kinevettem, mert akkor még nem tudtam, hogy ez a kérdés meg fogja változtatni az életem :)
26/f
Nem hívnám magam "megtértnek", ugyanis a megtérés sosem egy befejezett dolog. Én is bűnös vagyok, sosem lehetek eléggé "krisztusi". Viszont törekszem mindig a jobbra.
Párommal a plébániai ifjúsági közösségben ismerkedtem meg. Mindketten római katolikusok vagyunk. Néhányan kértük a plébános atyát, hogy hadd lehessen egy csoportunk nekünk is, akik már egyetemisták vagy dolgozók vagyunk, de még nem házasok. Kezdetben csak 4-5-en voltunk, aztán hamar jöttek új tagok. A páromat az egyik "alapító tag" hozta, mint ismerősét. Kezdetben csak barátok voltunk, mint ott bárki mással. Nekem volt akkor épp egy kapcsolatom, ami már nem volt az igazi, de nem is gondolkodtam új kapcsolaton. Aztán annak vége lett, utána meg összejöttünk. Mondhatni az esetem, meg ugyanaz a végzettségünk és az érdeklődésünk is, ami nekem mindig is fontos volt, így végül is összejöhettünk volna már korábban is, csak nem gondolkodtam ezen.
Én 28/N, ő 36/F
Egy gyülekezetbe járunk. A férjem akkor már 4. éve ebbe a gyülekezetbe járt, mikor elhívott szolgálatba, és többször társas összejövetelekre. Azután oda ment a vénekhez, és bejelentette az udvarlás szándékát.
Majd összeházasodtunk, és ennek most lesz 4. éve, hogy boldog keresztény házasságban élünk.
Egy gyülekezeti táborban ismerkedtünk meg, 1 hónapon belül eldöntöttük, hogy összeházasodunk, 10 éve élünk boldogan, egyre jobban összecsiszolódva.
Az egész személyiség számít, külső és belső együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!