Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Tilinger milyen eredetű...

A Tilinger milyen eredetű név? Zsidó?

Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
német
2010. jún. 18. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
méghozzá
2010. jún. 18. 20:44
 3/6 A kérdező kommentje:

én is németre gondolok hát nagyon kiváncsi vagyok ez az anyukám vezeték neve. Jó a hangzása de biztos nem magyar.

Még várom a hasznos válaszokat

2010. jún. 18. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy munkatársam, a családneve megegyezett a te neved elejével, és sváb származásúnak vallotta magát, a neved

"nger" vége is a német neveknél gyakori, én német nyelvterületre tippelek.

2010. jún. 19. 00:11
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi
2010. jún. 19. 14:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ez olyan dolog, hogy nem lehet tudni....Miért a "Grün" vagy a "Schwarz" azok zsidó nevek? Érdekes, de én a német nyelvben hallottam ilyen szavakat, nem a héberben! Ezek is német nevek! Aztán az már egy más dolog, hogy sok zsidó viseli.

A Tilinger is ugyan ilyen! Német név! De hogy a te ősied zsidók vagy németek voltak-e, azt egyetlen névből nem lehet megmondani! Aki mást mond az idealizál, szépít. Ha nem így lenne és egy névből mindent meg lehetne mondani, akkor a Hatvany nemesi család nem lenne zsidó, vagy Frank Williams ( [link] és Venus Williams ( [link] rokonok kéne, hogy legyenek...

2010. jún. 30. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!