A Tilinger milyen eredetű név? Zsidó?
én is németre gondolok hát nagyon kiváncsi vagyok ez az anyukám vezeték neve. Jó a hangzása de biztos nem magyar.
Még várom a hasznos válaszokat
Volt egy munkatársam, a családneve megegyezett a te neved elejével, és sváb származásúnak vallotta magát, a neved
"nger" vége is a német neveknél gyakori, én német nyelvterületre tippelek.
Figyelj, ez olyan dolog, hogy nem lehet tudni....Miért a "Grün" vagy a "Schwarz" azok zsidó nevek? Érdekes, de én a német nyelvben hallottam ilyen szavakat, nem a héberben! Ezek is német nevek! Aztán az már egy más dolog, hogy sok zsidó viseli.
A Tilinger is ugyan ilyen! Német név! De hogy a te ősied zsidók vagy németek voltak-e, azt egyetlen névből nem lehet megmondani! Aki mást mond az idealizál, szépít. Ha nem így lenne és egy névből mindent meg lehetne mondani, akkor a Hatvany nemesi család nem lenne zsidó, vagy Frank Williams ( [link] és Venus Williams ( [link] rokonok kéne, hogy legyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!