A Biblia miért nem említi a dinoszauruszokat?
De, van bizonyíték az evolúcióra:
https://www.youtube.com/watch?v=lIEoO5KdPvg&t=7s
A videó angol, de van hozzá magyar felirat is.
10.
HA van örök élet. De ha nincs?
Tudom, hogy nem kell szó szerint érteni a Bibliát, de akkor, hogy kell? Ki mondja meg? Te?
És akkor van része amit szó szerint kell venni, és van amit nem? Azért odaírhatták volna, úgy könnyebb lenne.
Nap nélkül nincs Föld, jó értem én, a tudósok rosszul tudják, hiszen a Bibliában írva vagyon.
#HakapesziM:
"HA van örök élet. De ha nincs?"
Az állításodban feltételezted, hogy van Isten. Ha tényleg van, akkor örök élet is van.
"Tudom, hogy nem kell szó szerint érteni a Bibliát, de akkor, hogy kell? Ki mondja meg? Te?"
Én ugyan nem.
"És akkor van része amit szó szerint kell venni, és van amit nem?"
Sokan így gondolják. Mások úgy, hogy mindent szó szerint kell venni.
"Azért odaírhatták volna, úgy könnyebb lenne."
Abszolút. :D
Meg még egyéb infókat is írhattak volna, mert így sokszor túl bonyi.
"Nap nélkül nincs Föld, jó értem én, a tudósok rosszul tudják, hiszen a Bibliában írva vagyon."
Megint elfelejtetted, hogy a kiindulópont az volt, hogy HA a teremtésleírás igaz, azaz HA tényleg Isten alkotta a Földet. --> Akkor pedig lehetett Nap nélküli Föld. Amin ráadásul a gyümölcsök is megvoltak már (csak mert ebbe próbáltál belekötni). Világosság volt már ugye az első naptól...
Ha Isten képes megalkotni egy ekkora bolygót (meg a többit, meg a galaxisokat stb.), akkor bármi más is lehetséges számára.
Aztán hogy a napok valós földi napokként értendőek-e vagy korszakokat jelölnek, megint vita tárgya, ki így hiszi, ki úgy.
13.
Tehát akkor maradhatunk abban, hogy aki hisz benne, annak egyértelmű mint Kolumbusz tojása, aki nem, annak meg se füle - se farka az egésznek.
Vidiripi
Mózes nem tudhatott róluk, maradványok felfedezése,...stb.
De ez a kedvencem!
"...akkor sem tudták pontosan, hogy mik azok."
Csak pont a leglogikusabb nem jut eszében senkinek. Maga a szó hogy "dinoszaurusz" nem létezett akkoriban. De ez nem jelenti azt hogy nem ismerték ezeket az állatokat, mindössze azt jelenti hogy ezt a szót nem ismerték.
A poén az hogy ez az elnevezés még csak nem is pontos tudományos értelemben!
"A dinoszaurusz elnevezést 1842-ben Sir Richard Owen paleontológus vezette be a szakirodalomba. A szó jelentése nagy, rettenetes gyík. Ez a kifejezés azonban nem fedi tökéletesen a valóságot, mivel nem mindegyik dínó volt félelmetes. Ugyanakkor a dinoszauruszok nem voltak gyíkok."
HakapesziM!
"A Biblia az akkori legokosabb emberek tudását tükrözi."
Ez tévedés!
"Már gyümölcsök értek a Földön, mikor az Öreg, csak úgy mellékesen megteremti a Napot, hogy tudjuk már, mikor van nappal."
Mellékesen felhívom a figyelmedet arra hogy: 1Mózes 1:3 Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság.
"Egy szűzzel hordatja ki a fiát, kockáztatva, hogy ács férje gyanakodni kezd és esetleg agyoncsapja hitvesét, mikor szűz létére bejelenti: várandós."
József el akarta bocsájtani az asszonyát és nem agyoncsapni. Isten tudta hogy kit választ milyen családot!
"Mikor egyszülött fiát tőrbe csalják, nem tesz semmit, hagyja meghalni, felettébb kínos módon."
Már az Ószövetségben megvan írva hogy Jézusnak mi lesz a sorsa. Jézus is tisztában volt vele és tudta hogy ennek így kell lennie. Nem azért nem tett semmit mert nem tudott volna hanem azért mert ez volt az akarata!
"Utána meg hagy meghalni sok millió embert, de nem tesz semmit. Pedig nem kis részüket az ő nevében ölik meg."
Az emberek miért hagyják hogy Isten ne legyen az életük része? Miért élnek az emberek Isten nélkül? Miért nem keresik Istent és tesznek meg mindent annak érdekében hogy úgy éljenek ahogyan azt Isten akarja?
Megjegyzem Isten a sok millió embert is képes feltámasztani!
"Mindenható, elvileg, de van egy ürge, valami Sátán nevű, azt valahogy nem bírja megcsípni, újra és újra kitol vele."
Hát ez nem így van. Isten hagyja hogy tevékenykedjen ez igaz. De amikor ez a Sátán megpróbálja Isten szolgáját akkor bizony Sátán bukik el. Szóval nem tol az ki vele persze azon van, de nem jön neki össze!
"Mi meg higgyünk benne, mert ő amúgy jó...."
Ha nem akarod hogy Isten az életed része legyen akkor ő nem lesz az életed része. Neked kell eldöntened hogy mit akarsz. De azon emberek akiknek az életében nincs jelen Isten minden nap azok miért csodálkoznak azon ha nem úgy alakulnak a dolgaik ahogyan azt akarják?
Akik életében jelen van Isten azok meg azon vannak hogy Isten akaratát cselekedjék.
"Tudom, hogy nem kell szó szerint érteni a Bibliát, de akkor, hogy kell? Ki mondja meg? Te?"
Érdekes módon azok a hívők akik megakarják érteni azok meg is értik. Gondoltad volna?
Aki elkezd megtanulni hegedülni az sem fogja az első alkalommal eljátszani bármelyik zenei művet!
15.
Jó, de ilyen alapon egy jó vastag telefonkönyv vagy szakácskönyv is lehet Szentírás. A szöveg nem is nagyon számít, csak az, hogy mit hiszel, hogy van mögötte.
Ha hiszel ez is elég, tök mindegy mi van odaírva.
"De ez nem jelenti azt hogy nem ismerték ezeket az állatokat, mindössze azt jelenti hogy ezt a szót nem ismerték."
Ez még valóban nem jelentené azt, de az az igazság, hogy nem ismerték még akkor ezeket az állatokat. Fogalmuk se volt róla, hogy mik ezek. Tudomásom szerint a kínaiak volt az az egyik elsők akik megtalálták ezeket a leleteket, ők tűzokádó sárkányoknak hitték. Mózesék évszázadokkal korábban nem csak a szót, de azt sem ismerték, amit takar.
Vidiripi
"Jó, de ilyen alapon egy jó vastag telefonkönyv vagy szakácskönyv is lehet Szentírás."
Még is milyen alapon? Ragus alapon?
Komolyra fordítva a szót, mi az alap? Milyen alapon lehetne szentírás egy telefonkönyv vagy egy szakácskönyv?
Igen kell egy alap amelyre építed a hitedet. A hit az nem olyan de szerintem a tudás sem hogy csak úgy jön. Mindkét esetben építkezni kell valamire ami az alapot adja!
"A szöveg nem is nagyon számít, csak az, hogy mit hiszel, hogy van mögötte."
Tényleg? Hát én olyan hívőket ismerek és a testvéreim is olyanok akik bizony elolvassák azt a szöveget és értelmezik, gondolkoznak az olvasottakon. Ha semmit nem tud meríteni az elolvasott szövegből akkor miért maradna meg benne? Ha nem képes valahol az olvasott szöveg bekapcsolódnia az ember életében akkor valóban nem számít hogy mi van írva mert tényleg nem fog vele foglalkozni. De a Biblia az nem ilyen.
"Ha hiszel ez is elég, tök mindegy mi van odaírva."
Tényleg elég? Akkor te miért nem vagy hívő ember? Hiszen elég ha hiszel. Csak hidd el hogy van Isten mert én azt mondtam és kész. Más nem is kell hozzá a te elképzelésed szerint!
17. válaszoló!
"Ez még valóban nem jelentené azt, de az az igazság, hogy nem ismerték még akkor ezeket az állatokat. Fogalmuk se volt róla, hogy mik ezek. Tudomásom szerint a kínaiak volt az az egyik elsők akik megtalálták ezeket a leleteket, ők tűzokádó sárkányoknak hitték. Mózesék évszázadokkal korábban nem csak a szót, de azt sem ismerték, amit takar."
A én tudomásom szerint meg ismerték ezeket az állatokat csak nem így hívták őket!
Mózesék miért ne ismertek volna nagy rettenetes gyíkokat?
18.
Jó, de mint látjuk, a Biblia egymagában édeskevés arra, hogy megbizonyosodjunk az igazáról. Ahhoz hit kell.
Ha meg van hited, minek a könyv? Vagy akkor megtalálod az "igazságot" bármilyen könyvben.
"A én tudomásom szerint meg ismerték ezeket az állatokat csak nem így hívták őket!
Mózesék miért ne ismertek volna nagy rettenetes gyíkokat?"
Ismerhettek különféle nagyobb testű gyíkokat, de azért azok nem több méter magas őshüllők voltak. Ha ismertek is ilyen megkövült csontvázakat, annak semmi jelét sem mutatták. Ettől függetlenül ismerhettek, csak nem valószínű. Bár az ismeret elég erős szó, mert ugye az többet jelent, mint tudni valaminek a létéről. Hívő létedre tudnod kéne, hogy mennyivel másabb tudni Istenről, vagy ismerni Istent.
Egyébként nem nagyon jártam utána a témának, a wiki szerint Kr.u. 4. században tesznek először említést róluk kínai források.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!