Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt pogányok? Ti miben...

Vannak itt pogányok? Ti miben hisztek és hogyan gyakoroljátok vallásotokat?

Figyelt kérdés

Én pogány vagyok, de nem kötöm magam semmilyen szervezett valláshoz (pl. Wicca, Viking), hanem a saját megérzéseimre és spirituális tapasztalataimra hagyakszom.

Egy istenben hiszek, aki teremtette a világot és mindent irányít, egyszerűen Istennek hívom (ez jó álcának is, hogy mások azt higyjék keresztény vagyok) ez az isten azonban nem azonos a kereszténység istenével.

A vallásomat ugy gyakorlom, hogy különféle rituálékat, imádatokat végzek, oltár, kegytárgyak, áldozatok, és módosult tudatállapotok, víziók, és révület segítségével. Ezekben arra kérem Istent, hogy segítsen nekem, adjon nekem varázserőt, és az akaratom szerint alakítsa az Univerzumot.

Ha vannak itt más pogányok, ti miben hisztek? Milyen praktikákat gyakoroltok, mi a képetek a természetfelettiről?

2018. júl. 13. 11:30
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
“Ezekben arra kérem Istent, hogy segítsen nekem, adjon nekem varázserőt, és az akaratom szerint alakítsa az Univerzumot.“ Ez nem pogányság, hanem ostobaság 😁😁😁 Neked Nagyin torz Istenképed van.. Inkább menj el egy templomba, és nézz meg egy valódi áldozat bemutatást, és akkor rájössz, h miért mondom..
2018. júl. 13. 12:42
 2/3 LeonScottKennedy ***** válasza:
0%
Én ateista vagyok... ez a lehető legjózanabb vallás. Azzal gyakorlom, hogy néha feljövök a vallás fórumra és hitet térítek.
2018. júl. 13. 13:38
 3/3 anonim ***** válasza:

LeonScottKennedy te nem ateista, hanem ostoba vagy! Az ateizmus mióta vallás? Nem vallás, hanem a hit hiánya. Kábé annyira vallás az ateizmust, mint a nem focizás sport.

Az ateista a tudományos módszertant részesíti előnyben a világ megismerésében, a racionális és logikus gondolkodást, a hit pedig irracionális. Bizonyítékok hiányában vagy éppen azok ellenére is fennáll. A hitet nem zavarják az ellentmondások, a paradoxonok, a logika hiánya, és jellemzően a hit tárgya nem vizsgálható objektívan. A hit szerteágazó. Ahány ember, annyiféle hit. A tudomány, a különböző tudományterületek eredményei egymásra épülnek, korrelálnak, kölcsönösen kiegészítik egymást, de ami a legfőbb: egy irányba mutatnak. Ez az, ami teljesen megkülönbözteti a vallástól, mert a vallásba bármilyen merész állítás belefér. Nem szükséges igazolni, mert nem lehet. Szubjektív tapasztalatra épül vagy fantáziára, amely más emberre nem vihető át.

Ateizmust vallásnak nevezni a legnagyobb fokú b@r0mság.

2018. júl. 14. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!