Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Olvasó! Köszöm szépen,...

Kedves Olvasó! Köszöm szépen, hogy időt szán kérdésem elolvasására,17 éves református vallású keresztény vagyok. ?

Figyelt kérdés

Nem járok templomba és nem vagyok lekonfirmálva.13 éves voltam, amikor a szentírást a kezeimbe vettem és azelőtt elhatároztam: Isten szolgálatára szánom az életemet. Lelkész vagy pap szeretnék lenni, de nem tudom, hogy késő lenne e konfirmálnom?

Elsősorban lelkészek válaszát várom,de természetesen mindenkiét megtekintem és értékelem

2018. júl. 2. 22:18
1 2
 11/15 yesyesyes ***** válasza:
0%

Próbáld inkább megismerni az Úr Jézust!

Aki azt gondolja hogy papneveldében vagy lelkészképzőben megtanulható az igazság, annak kevés esélye van megismerni Jézus Krisztust!

Ha csak egy könnyű foglalkozás kell, arra pont jó...(tisztelet a kivételnek, ha van egyáltalán...)

2018. júl. 4. 20:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"Aki azt gondolja hogy papneveldében vagy lelkészképzőben megtanulható az igazság, annak kevés esélye van megismerni Jézus Krisztust!"

Miből gondolod, hogy a papi szemináriumban nem lehet megismerni az Úr Jézust? Tényleg kíváncsi vagyok, hogy ezt mire alapozod... Van esetleg személyes tapasztalatod?

"Ha csak egy könnyű foglalkozás kell, arra pont jó...(tisztelet a kivételnek, ha van egyáltalán...)"

:D Te is csak azt hiszed, hogy egy pap az annyi, hogy néha elmond egy misét, "oszt csókolom"...

2018. júl. 4. 20:24
 13/15 yesyesyes ***** válasza:

"Miből gondolod, hogy a papi szemináriumban nem lehet megismerni az Úr Jézust? Tényleg kíváncsi vagyok, hogy ezt mire alapozod... "

Arra hogy Jézus Krisztus megismerése nem könyvekből lehetséges.

Ő maga mondja:

"Mindent nekem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni." Mt 11,27

Vagy Pál apostol:

"Mikor azonban úgy tetszett Istennek, aki engem anyám méhétől fogva kiválasztott, és kegyelme által meghívott,hogy kinyilatkoztassa bennem Fiát..." Gal 1,15-16

"Aki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ővele." 1 Kor 6,17

Az ilyen tud csak igazi vallást tenni az Úrról és ez könyvekből nem tanulható.

Aki pedig részesül ebben az áldásban az nem is megy semmilyen iskolába!

"Amikor pedig eljön az igazság Lelke, ő elvezet majd titeket a teljes igazságra..." Jn 16,13

"És az a kenet, amelyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem amint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz az és nem hazugság..."1 Ján. 2,27

"Van esetleg személyes tapasztalatod?"

"Te is csak azt hiszed, hogy egy pap az annyi, hogy néha elmond egy misét, "oszt csókolom"..."

Régebben nem egy pappal beszélgettem a Szentírásról, a teremtésről, az evangéliumról de az engem igazán érdekló kérdésekre csak holmi filozófiai, vagy tudományos válaszokat kaptam, igei vagy szemléletbeli támogatás nélkül...

Sőt ha nem elégedtem meg a válaszukkal igen dühösek tudtak lenni...

Családomban volt egy kanonok is aki sajnos már nem él, de ő sem volt kivétel.

És az mindegy hogy katolikus református vagy bármilyen más felekezetű!

Mindazáltal rajtad áll a választás!

2018. júl. 4. 21:35
 14/15 anonim ***** válasza:

"Arra hogy Jézus Krisztus megismerése nem könyvekből lehetséges."

Amit úgy bizonyítasz, hogy idézel jó sokat egy könyvből...

2018. júl. 4. 21:57
 15/15 yesyesyes ***** válasza:

"Amit úgy bizonyítasz, hogy idézel jó sokat egy könyvből..."

Igen, mert az a könyv nem azért íratott hogy Jézus Krisztust megismerjük, hanem hogy hitre jussunk!

"Mivelhogy sokan kezdették rendszerint megírni azoknak a dolgoknak az elbeszélését, amelyek minálunk beteljesedtek, amint nékünk előnkbe adták, akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az ígének:

Tetszék énnékem is, ki eleitől fogva mindeneknek szorgalmasan végére jártam, hogy azokról rendszerint írjak néked, jó Theofilus, hogy megtudhasd azoknak a dolgoknak bizonyosságát, a melyekre taníttatál." Luk. 1,1-4

Tehát azért írta le Lukács hogy Theofilus bizonyos legyen abban hogy igaz amit neki tanítottak! Vagyis higgye el...

2018. júl. 4. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!