Kedves Olvasó! Köszöm szépen, hogy időt szán
kérdésem elolvasására,17 éves református vallású
keresztény vagyok. ?
Figyelt kérdés
Nem járok templomba és nem vagyok lekonfirmálva.13 éves voltam, amikor a szentírást a kezeimbe vettem és azelőtt elhatároztam: Isten szolgálatára szánom az életemet. Lelkész vagy pap szeretnék lenni, de nem tudom, hogy késő lenne e konfirmálnom?
Elsősorban lelkészek válaszát várom,de természetesen mindenkiét megtekintem és értékelem
Lelkész vagy pap, nem mindegy, első körben ezt kellene eldöntened. Természetesen sosem késő, de azért még elég fiatal vagy, adj magadnak néhány évet, hogy kialakuljon.
2018. júl. 2. 22:20
2/15 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a papért kiszerettem volna törölni.
Köszönöm a választ.
2018. júl. 2. 22:34
3/15 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy keresztény vagy keresztyén valaki. Pl. a reformátusok (úgy tudom, hogy minden protestáns is) - keresztyének, míg pl. a római katolikusok - keresztények. Aki nem hiszi, kérdezzen meg egy teológust!
2018. júl. 2. 22:38
4/15 anonim válasza:
Konfirmálni akármikor lehet. Vannak felnött konfirmandusok is. Egyébként pedig nem késő, nem vagy elkésve semmivel sem. :)
2018. júl. 2. 22:43
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2018. júl. 2. 22:44
6/15 anonim válasza:
"úgy tudom"
Nem jól tudod. Reformátusokon kívül szinte mindenki a keresztény szót használja.
2018. júl. 2. 22:58
7/15 anonim válasza:
Nem kell lelkésznek lenni hogy valaki tudja hogy késő-e 17 évesen konfirmálni. :-)
Nem, nem késő, bármilyen életkorban lehet, amikor az illető azt mondja hogy szeretne a református keresztyén lenni.
ui: Tök mindegy hogy keresztyén vagy keresztény szót használjuk...
2018. júl. 2. 23:41
8/15 anonim válasza:
még egy ui: kedves kérdező, az internet íratlan etikettje, hogy mindenkit tegezünk.
2018. júl. 2. 23:45
9/15 mamikert válasza:
Kedves kérdező! A konfirmálást lehet pótolni. Fel kell keresned a lakóhelyed református lelkészét ebben az ügyben, el fogja mondani, náluk hogyan történik. Általában felkészítő beszélgetések előzik meg a felnőtt konfirmációt. Ezzel a folyamattal tagja leszel a gyülekezetnek. Bekapcsolódsz a mindennapjaiba. Így meg fogod ismerni közelről a lelkészek életét, és át tudod gondolni, valóban megvan-e a belső késztetés (elhívás), ez-e a te utad. Röviden válaszoltam, nyugodtan írj rám privátban a további kérdéseiddel. Református lelkész vagyok.
2018. júl. 3. 07:49
10/15 anonim válasza:
Igaz én katolikus vagyok, de egy ismerősöm felnőttként konfirmált, szóval nem vagy elkésve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!