Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Micsoda az ember, ki vagyok én?

Micsoda az ember, ki vagyok én?

Figyelt kérdés

Egy testbe zárt lélek vagyok ,vagy szellem akinek van húsa,teste,vagy hogy képzeljem el?

És egyáltalán honnan jönnek belém ilyen kérdések?Kívűlröl ,vagy bennem születnek?

2018. júl. 2. 19:15
1 2
 1/14 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Bennem is, benned is felmerül ez(és hasonló) kérdés, egy idő után.

Erre a kérdésedre azt írja válaszként a Biblia:

"És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő emberré(Vagy: „lélekké”. Héberül neʹfes, amelynek a jelentése: ’lélegző teremtmény’).1Mózes 2:7

„Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket” 1Mózes 1:27

2018. júl. 2. 19:47
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Mi az ami bennem Isten képű?Nem értem.

2018. júl. 2. 19:53
 3/14 anonim ***** válasza:
41%

Az, hogy tudsz Istenről gondolkodni, hinni,nem hinni egyaránt annak a jele. hogy "bennünk van"

"Ha nem volna nap-lényegű a szem,

Hogyan érnék el a nap fényei?

Ha isteni erő nincsen bennem,

Hogy bűvölhetne, ami isteni?"

Goethe

Nagyon jó és elgondolkodtató Weöres A teljesség felé" könyve. Ott írja:

"Ki vagy? a határtalan, mely

fogantatásodkor a határok közt megjelent."

2018. júl. 2. 20:09
 4/14 anonim ***** válasza:
57%

Az ember nem lélek, nem test, hanem testnek és léleknek egysége.

Hogy honnan jönnek a kérdéseid, azt nem tudom.

2018. júl. 2. 20:23
 5/14 anonim ***** válasza:

Az ember lényegét tekintve kérdés, nem felelet. A

z én : aki felteszi a "Ki vagyok én" kérdést.

Van egy életünk ennek a tisztázására, ez a folyamat az önismerettel függ össze. Ki vagyok én? - egy buddhista gyakorlat is ez: kérdezni és figyelni, majd újra. Tat tvam asi Az te vagy. Majd: az sem te vagy.

[link]

2018. júl. 2. 20:31
 6/14 anonim ***** válasza:

[link]

;)

2018. júl. 3. 06:32
 7/14 A kérdező kommentje:

Tök jó!!!!!

Szeretem a rockot.

2018. júl. 3. 16:25
 8/14 A nép hiteője ***** válasza:
Szellem akinek van lelke es husa.
2018. júl. 3. 16:59
 9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2018. júl. 3. 19:57
 10/14 KZitus ***** válasza:

"Mi az ami bennem Isten képű?Nem értem." -

Nem mintha az ember Isten formájában lenne, hanem olyan tulajdonságokkal ruházta fel Isten, amelyekkel ő maga is rendelkezett: elmebeli, szellemi és szívbeli tulajdonságokkal, amelyek megkülönböztették az embert az alacsonyabb rendű földi teremtményektől. Ez a képességekkel felruházott emberi teremtmény tehát képes értékelni a Teremtő iránta tanúsított szeretetét és képes megfelelő módon válaszolni is arra a szeretetre, miként a fiú válaszol az apai szeretetre. Családi kapcsolat létezett közöttük, ami rendszeres összeköttetésben nyilvánult meg annak ellenére, hogy az Atya láthatatlan maradt a földi fia számára, mivel egyetlen ember sem láthatja meg Istent úgy, hogy élve maradjon.

2018. júl. 3. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!