Hogyan történik a katolikus hitoktatás gyerekként megkeresztelt felnőttek számára, az elsőgyónásra és elsőáldozásra való felkészítés?
Meg vagyok keresztelve de hittanra nem jártam. Most huszonéves vagyok, és közelebb érzem magam Istenhez. Imádkozok, olvasom a Bibliát és a Youtube-on nézek miséket, párszor már a templomba is elmentem.
Szeretnék elsőgyónó és elsőáldozó lenni felnőttként. Annyit tudok a dologról, hogy ehhez valamilyen egyházi tanfolyamra kell eljárni, hogy meddig azt nem tudom, talán egy évig?
Valaki itt jártas a témában? Hogyan szoktak szerveződni az ilyen felnőtt hitoktatások, és általában mennyi ideig tart a tanfolyam?
Ugyanaz, mintha felnőtt keresztségre készülnél. Ilyen szempontból nincs különbség. (csak keresztelni nem fognak újra)
Általában minden plébánián, de a nagyobb plébániákon biztosan van felnőtt katekézis - így hívják azt a "hittant", ahol a beavató szentségekre (keresztség, bérmálás, elsőáldozás) készülő felnőtteket készítenek fel. Változó, hogy hol milyen hosszú - nyilván ez attól is függ, hogy milyen gyakorisággal vannak találkozások. De úgy kb. fél év-1 év, míg felkészülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!