Pál beismeri hogy hazudott az embereknek?
Lenti vers alapján úgy tűnik Pál saját nézeteit hirdette, úgy hogy tudta, az hazugság. És még fel is menti magát.
Róma 3:7 Mert ha Isten igazsága az én hazugságom által lett naggyá az ő dicsőségére, akkor miért esem én még mindig ítélet alá, mint bűnös?
Itt a vége fuss elvéle...
Pál, apostol lett ,miután találkozott a feltámadt Krisztussal,és az is marad.(ha tetszik hanem )
Punktum!
Ha valakinek ez nem világos akkor menjen el a háziorvosához.
Na itt a "mese".
Pál, Krisztus Jézusnak Isten akaratából elhívott apostola, és Szószthenész, a testvér, az Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, azoknak, akiket ő elhívott és saját népévé tett; mindazokkal együtt, akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, az ő Uruk és a mi Urunk nevét bárhol segítségül hívják: kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.
Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje. Mert meg van írva: „Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem.” Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét? Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket.
Idézet Pál apostol egyik írásábol.
Azt gondolom számodra semmilyen bizonyíték nem elfogadható Pállal kapcsolatosan, valami okból annyira elfogult vagy vele szemben, hogy már már a gyűlölet határát súrolja!!!!!??????
Ezt írod: "Bizonyíték? Pál nem is nevezhető apostolnak mert nem találkozott személyesen Jézussal." - ezt a mondatodat te sem gondolhatod komolyan :-) a következők miatt: Cselekedetek 1:15–22
"Azokban a napokban pedig felállt Péter a testvérek között (összesen mintegy 120 fő volt ott), és így szólt: „Férfiak, testvérek, be kellett teljesednie az írásnak, amelyet a szent szellem Dávid által jövendölt Júdásról, aki vezetője lett azoknak, akik letartóztatták Jézust. Mert közénk tartozott, és ki lett választva, hogy részt vegyen ebben a szolgálatban. (Ez az ember pedig földet vett az igazságtalanul szerzett béréből, és fejjel lefelé zuhanva a teste széthasadt, és minden belső része kiomlott. Ez tudomására jutott Jeruzsálem minden lakosának, úgyhogy elnevezték azt a mezőt a maguk nyelvén Akeldamának, azaz Vérmezőnek.) Mert meg van írva a Zsoltárok könyvében: »Lakóhelye legyen pusztává, és ne legyen lakója«, és »felvigyázói tisztségét más vegye át«. Ezért azok közül a férfiak közül válasszunk ki valakit, akik mindig velünk tartottak, amikor az Úr Jézus közöttünk tevékenykedett, attól kezdve, hogy János megkeresztelte, addig a napig, amelyen felvitetett tőlünk. Hozzánk hasonlóan olyan valaki legyen, aki szemtanúja volt Jézus feltámadásának.”
Péter kijelentéseiből kiderül, hogy bárkinek, akit Jézus Krisztus apostolának választottak, meg kellett felelnie bizonyos elvárásoknak: ismernie kellett Jézust személyesen, a saját szemével kellett látnia a tetteit, a csodáit, és főként a feltámadását.
Abban az időben, pünkösd előtt még voltak olyan emberek, akik megfeleltek ezeknek a feltételeknek, és közülük kettő jöhetett szóba, hogy átvegye a hűtlen Júdás helyét. Kétségtelenül a Példabeszédek 16:33-at tartva szem előtt, a tanítványok sorsot vetettek, és a sors Mátyásra esett. Ezután őt „a tizenegy apostolhoz tartozónak tekintették” a Cselek 1:23–26 szerint.
Amikor Pál arról írt, hogy Jézus a feltámadása után többször megjelent, nyilvánvalóan őt értette bele ’a tizenkettőbe’
1Korintusz 15:4–8
"...hogy eltemették, hogy feltámadt a harmadik napon az Írások szerint, és hogy megjelent Kéfásnak, aztán a tizenkettőnek. Azután megjelent több mint 500 testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még velünk vannak, bár némelyek meghaltak. Majd megjelent Jakabnak, aztán az összes apostolnak. Mindenki közül utolsónak pedig, mint egy koraszülöttnek, MEGJELENT NEKEM is."
hOGYEN JELENT MEG pÁLNAK? Így: Cselekedetek 9:3–5
"Mikor már úton volt, és közeledett Damaszkuszhoz, hirtelen világosság ragyogott fel körülötte az égből. Erre ő a földre esett, és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: „Saul, Saul, miért üldözöl engem?” Ő ezt kérdezte: „Ki vagy, Uram?” Az így szólt: „Jézus vagyok, akit te üldözöl."
"Hogy meggyilkolták még nem jelenti azt hogy Pál Jézus tanítását hirdette. Ez nem bizonyít semmit. Jézus találkozott Pállal személyesen? Tudtommal nem." - de igen, sőt azt is elmondta Pálnak, miért állította/szólította meg a Damaszkuszi úton:
"De most kelj fel, menj be a városba, és majd megmondják neked, mit kell tenned.”
15-16 vers"Az Úr azonban ezt mondta neki: „Menj, mert kiválasztottam őt, hogy tanúskodjon rólam a nemzeteknek és a királyoknak, és az izraelitáknak is. Világosan megmutatom neki, mennyi mindent kell elszenvednie az én nevemért.”
Most akkor kinek higyjünk? Krisztusnak, vagy neked? szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!