Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység vallás vagy sem?

A kereszténység vallás vagy sem?

Figyelt kérdés
Csak mert annyi vallás van és szinte mindegyik mást hírdet. Úgy gondolom hogy a kereszténység nem vallás,mert Jézus nem vallásosságra hívott minket hanem hogy Őt kövessük. Ti hogy gondoljátok?

2018. jún. 24. 18:40
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért tette az üzlet kategóriába a kérdést.
2018. jún. 24. 18:42
 2/27 fersk ***** válasza:
51%
Talán mert ingyenes keresztelőről/temetésről még senki nem hallott? :)
2018. jún. 24. 19:11
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Pont azért vallás, mert eleve hit kell már ahhoz is, hogy Jézus elhívásából indulj ki.

Egy ateistának vagy egy hindunak Jézus minden tette ugyanolyan vallásos történet, mint bármely más vallás mítoszai.

2018. jún. 24. 19:18
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen vallás, mi más lenne? Jézus követéséhez hozzátartozik a vallásosság is, hiszen nem csak "magunknak, befelé hiszünk", hanem megvalljuk szavunkkal és tetteinkkel Krisztust az egész világnak.
2018. jún. 24. 19:25
 5/27 A kérdező kommentje:
Jó de soha nem mondta Jézus hogy legyünk vallásosak csak hogy higgyünk benne. :) nem?
2018. jún. 24. 19:55
 6/27 anonim ***** válasza:
Nem.
2018. jún. 24. 20:05
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

:) #2-es lecsapta a magas labdát.

Úgy általában a világ szemében a kereszténység csak egy a világvallások közül.

2018. jún. 24. 20:06
 8/27 A kérdező kommentje:
:D jó de miért nem?
2018. jún. 24. 20:06
 9/27 anonim ***** válasza:

Viszont tény, hogy Jézus nem a külső vallásosságot tanította, hanem a belső megreformálását.

Nem szabad szégyellni Jézusban való hitünket,

"Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.”

2018. jún. 24. 20:09
 10/27 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként mindegy hogy nevezed, ha hitre jutsz Jézusban, üdvözülsz!

Sajnos a világ elüti annyival , hogy egy a vallások közül, holott:

"Én vagyok az út, az IGAZSÁG és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. "

2018. jún. 24. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!