"Úgy gondolod, hogy egy csecsemőnek, amikor megszületik, még van lelke, hiszen nem beteg, aztán mikor előjön a baj, elveszik tőle? Vagy ő veszti el a betegsége miatt?
Nem egészen értem az elgondolásodat."
Ne adj olyan mondatokat a számba amit sosem mondtam, k? k.
2018. jún. 16. 19:55
12/27 anonim válasza:
Nem adtam semmit a szádba, csak nem értem, hogy gondolod a kérdést.
Szerinted a csecsemő lélek nélkül születik, vagy a betegség eljövetelekor veszti el a lelkét?
Ezt akartam tisztázni.
2018. jún. 16. 20:35
13/27 Lux morulus válasza:
Nagyon érdekes kérdést feszegetsz, kérdező.
Szerintem, írták már a helyes választ, de akkor is megér egy vitát, vagy egí elgondolkodást.
2018. jún. 18. 09:25
14/27 anonim válasza:
Lelketlen gazember...
2018. jún. 18. 11:52
15/27 Mansour válasza:
Nyilván van, csak bizonyos tekintetben beteg, rendellenes. Tehát itt inkább az lenne az érdekes kérdés, hogy mennyiben felelősek az ebből adódó viselkedésükért/bűneikért.
2018. jún. 20. 11:44
16/27 anonim válasza:
Keresztény tanítás szerint van lelkük, de démonok által súlyosan megszállott. A Biblia szerint senki sem reménytelen eset.
2018. jún. 20. 11:55
17/27 Mansour válasza:
"Keresztény tanítás szerint van lelkük, de démonok által súlyosan megszállott."
A felelősség szempontjából végső soron mindegy, hogy genetikai hiba vagy démonok okozzák - az illető egyikről sem tehet. És mivel nincs benne bűntudat, megbánás, ezért megváltozni sem akar. Elítélhető akkor ezért?
2018. jún. 20. 13:22
18/27 anonim válasza:
A pszichopata tényleg nem tehet róla. A világi törvény nem is úgy bünteti őket, mint a bűnözőket. Vallási oldalról nézve a pszichopata nem tehet arról, hogy milyen, hanem az emberiség eredendő bűne, valamint a felmenői bűne okozza ezt is, mint más betegségeket. Az egész emberiség egy egységet alkot Isten előtt, és mindannyian felelősséggel tartozunk egymásért, főleg a szülők a gyermekekért. Viszont Isten mindenkin csak annyit kér számon, amennyit neki önmagából kijelentett. És kész minden bűnt megbocsátani annak, aki szívből elfogadja a kegyelmét.
2018. jún. 20. 14:20
19/27 Mansour válasza:
Ez teljesen rendben van, az utolsó mondat kivételével:
"És kész minden bűnt megbocsátani annak, aki szívből elfogadja a kegyelmét."
De a pszichopatára pont az jellemző, hogy nem bán semmmit, ezért a kegyelmet sem tudja szívből elfogadni! Nem azért, mert nem akarja. Nem képes rá.
2018. jún. 20. 15:32
20/27 anonim válasza:
A pszichopatára az nem is vonatkozik, mert ő semmilyen szinten nincs tisztában vele, hogy mennyi kárt okoz. Őneki Isten semmit nem jelentett ki magából. Most akkor sajnáljuk ezért?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!