Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromsában igaz, hogy...

A Szentháromsában igaz, hogy három Isten van, Atya Isten, Fiú Isten, Szentlélek Isten?

Figyelt kérdés

Ha ezek mind istenek,melyikhez kell imádkozni?

Ha mindháromhoz,akkor nem lesznek féltékenyek egymásra?

Ha egyhez a másik kettő,nem lessz féltékeny?

2018. jún. 12. 15:35
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

De az nem kétséges hogy A Biblia tanítása szerint Jezus Krisztus a megtestesült Isten aki valamennyi Isteni tulajdonságot magában hordoz!

Mindenttudó: János 16:30 Most már tudjuk hogy mindent tudsz

Mindenütt jelenvalo: Máté 28:20 Íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig! Máté 18:20 Ahol 2-én vagy 3-an összegyűlnek az én nevemben én Köztük vagyok

Mindenható: Máté 28:18 Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön

Örökkévaló: János 1:1 Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennel volt, és Isten volt az Ige

Változhatatlan: Zsidók 13:8 Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyanaz

Az Ószövetség az alábbi jelzőkkel mutatja be Isten portréját: Úr, Szabadító, Király, Bíró, Világosság, Szikla, Megváltó, Pásztor, Teremtő, életadó, bűnök megbocsajtója, isteni tekintéllyel szóló. Figyelemre méltó hogy az Újszövetség az összes jelzést Jézusra mondja

JÁNOS 14:7 Ha ismernetek engem ismernetek az én Atyámat is-azaz- Ha megnézitek az Ószövetség mit Ír Istenről az én hasonmásomat láthatjátok

2018. jún. 14. 09:22
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

"De az nem kétséges hogy A Biblia tanítása szerint Jezus Krisztus a megtestesült Isten aki valamennyi Isteni tulajdonságot magában hordoz!"

Nem hogy "nem kétséges", hanem kizárt, hogy a "megtestesült Isten" legyen Jézus, mert az Evangéliumok maguk jelentik ki, hogy Istent, Jézus Atyját, a Mindenhatót (JHVH), soha, senki sem látta a halandó földi emberek közül. Jézus nem a lehet Isten "megtestesülése", mert akkor mondhatnánk, hogy láttuk Istent. De éppen ezért Jézus is csak JELKÉPES értelemben mondta azt, hogy "aki engem látott, az látta az Atyát is".

"Mindenttudó: János 16:30 Most már tudjuk hogy mindent tudsz"

János beszámolója az apostolokat idézi. De ők nyilvánvalóan nem a maga teljességében értették a "mindentudást", hanem csak abban, amit Istentől kapott, mint képességet Jézus. Hiszen maga Jézus is elismerte, hogy "MINDENT Istentől kapott", semmije sincs, amit nem tőle kapott volna! A Biblia, az Újszövetség ezt támasztja alá, hiszen "azt a napot és órát" sem tudja senki, CSAK és KIZÁRÓLAG az Atya! Még a szent szellem sem! Vagy olvasd el a Jelenések könyvének első versét:

"Ezt a kinyilatkoztatást Isten adta Jézus Krisztusnak, hogy feltárja a rabszolgáinak azokat, amiknek rövidesen meg kell történniük. Jézus elküldte az angyalát, és általa jelekben bemutatta ezt a rabszolgájának, Jánosnak"

A feltámadt és megdicsőült Jézus ezek szerint sem tudott mindent! És valóban, van, amit Jehova egyedül tud csak. Igen, ÖNMAGÁN kívül mindent odaadott Jézusnak.

"Mindenütt jelenvalo: Máté 28:20 Íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig! Máté 18:20 Ahol 2-én vagy 3-an összegyűlnek az én nevemben én Köztük vagyok"

Jézus szellemszemély, aki nyilvánvalóan képes erre. Ettől még nem lesz "egyenlő" az Atyjával.

"Mindenható: Máté 28:18 Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön"

Az Atyján kívül - ez is benne van az Írásban!

"Örökkévaló: János 1:1 Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennel volt, és Isten volt az Ige"

Tehát volt "kezdete" Jézusnak! Ezt sehol sem olvasod az Atyjáról, Jehováról! És ugye más teremtmények is MEGKAPTÁK a halhatatlanságot Istentől, mint ahogy Jézus is. Ez sem emeli ki Őt, úgy, ahogy Írásellenesen szeretnéd. Előtte nem volt halhatatlan, csak örök élettel rendelkezett, hiszen meg tudott halni. Ezt maga Pál támasztja alá, hiszen azt mondja, hogy "többé már nem úr a halál felette".

"Változhatatlan: Zsidók 13:8 Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyanaz"

Igen, hűséges volt kezdettől fogva, nem bukott el.

2018. jún. 14. 16:29
 23/38 anonim ***** válasza:
0%

"Az Ószövetség az alábbi jelzőkkel mutatja be Isten portréját: Úr, Szabadító, Király, Bíró, Világosság, Szikla, Megváltó, Pásztor, Teremtő, életadó, bűnök megbocsajtója, isteni tekintéllyel szóló. Figyelemre méltó hogy az Újszövetség az összes jelzést Jézusra mondja"

Ezekből jó néhányat emberre is mond az Írás, de a "teremtőt" pl. SOHASEM mondja Jézusra!

"Ha engem ismertetek volna, az Atyámat is ismertétek volna. Mostantól fogva ismeritek őt, sőt, már láttátok is.”

Miért?

Ezért:

Máté 11:27

Új világ fordítás (nwt)

27 "Mindent átadott nekem az Atyám, és senki sem ismeri jobban a Fiút, mint az Atya, és az Atyát sem ismeri jobban senki, mint a Fiú, és mint azok, akikkel a Fiú meg akarja ismertetni őt."

János 1:18

18 "Istent egy ember sem látta soha. Az egyszülött isten, aki az Atya oldalán van, az szolgált felőle magyarázattal."

2018. jún. 14. 16:35
 24/38 anonim ***** válasza:
0%

Attol függ,ki kérdezi és kitől.

A felelet az,hogy egy Isten van három megnyilvánulásban,az Atya megnyilvánul fiuként és szent szellemként,nem utolsó sorban Atyaként.

Igy a fentiek szerint,egy Isten van,igy meg ugy megnyilvánul.

De az Atya mivel több millió formában nyilvánul meg a neve szerint is,akkor miért van szüksége a fenti még két menyilvánulásra(Fiú,szent szellem).

Ugye a neve azt jelenti,hogy "azzá válok amivé válni akarok".

Ez a név jelentése akkor hány megnyilvánulás? Számtalan!

De most jön a java a Fiú is isten,a szent szellem is isten,az Atya is,ezt mondják ők.

Mégis azt mondják egy Isten van.

Ez a zűrzavar mögött mi van?

Én Megmondom.

A Szentháromság.

Igy próbálják tisztázni magukat,miközben érthetetlenül belekeverednek a zűrzavarban.

De ez azért van mert az Isten szava nem ir egy szot sem erről a háromságos zűrzavarrol,és igy ő maga az Isten szava megvédi önmagát a szent szellem által.

2018. jún. 29. 20:16
 25/38 anonim ***** válasza:

Na ez tényleg ökörség és zűrzavar amit leírtál. Tipikus példája annak, amikor valaki tudálékos okoskodással akarja palástolni mérhetetlen ostobaságát.

2018. jún. 29. 20:18
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

Olvasnivaló a háromságról:

[link]

2018. jún. 29. 20:41
 27/38 anonim ***** válasza:
0%

25.Akkor a személyeskedésed helyett ird le,hány isten van "egy vagy három".

A lenyeg-ülésről ne beszélj mert nincs a bibliában.

2018. jún. 29. 20:56
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd rá! Látod hogy nem a válasz érdekli, csak a keresztényeket szeretné provokálni a háromságtagadó hazugságaival!

2018. jún. 29. 20:58
 29/38 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos úgy fest, hogy egyszerű provokátor.
2018. jún. 29. 21:03
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

Miért menekültök a "provokátor"jelszó alatt?

Hadd feleljek.

Ti sem tudjátok,hány isten van az imádatotokban ,csak véditek azt amit nem ismertek.

2018. jún. 29. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!