Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nincs megkeresztelve...

Aki nincs megkeresztelve azzal mi lesz?

Figyelt kérdés
Mert úgy tudom az még pokolra se tud kerülni, és ha a szeretteim mondjuk a pokolba kerülnek, vagy csak meghalnak én meg a menybe akkor lehet kérvényt benyújtani?
2018. jún. 8. 08:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Lehet.
2018. jún. 8. 08:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kérvényt kell benyújtani.

Amúgy az üdvösség feltétele újjászületni Krisztusban és kitartani a halálunkig a megszentelődésben

2018. jún. 8. 08:26
 3/19 anonim ***** válasza:
95%

Az üdvösség feltétele... Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Bocsásd meg bűneimet, MIKÉPPEN én is megbocsátom az ellenem vétkezőnek. Ha nem ítélek meg embereket, akkor Jézus sem ítél meg, máskülönben hazudott volna.

Kérvényt??? Aztán halálod után hol kérvényezed? Papírra írod tollal, és feladod postán?

2018. jún. 8. 09:03
 4/19 anonim ***** válasza:
66%

Miből gondolod, hogy te a mennybe jutsz ők meg elkárhoznak? Nem vagy te túl optimista?

Egyébként aki nincs megkeresztelve, Jézus ugyan úgy megtudja ítélni élete alapján, mint azt, aki meg van keresztelve. A keresztség nem üdvözít senkit automatikusan, csak egy Isten adta segítség, mely valóságosan közvetíti kegyelmét a szentség által. De önmagában nem elég.

2018. jún. 8. 09:19
 5/19 anonim ***** válasza:
65%
Igen, kérvényt kell benyújtani. Anyja neve 3 példányban, és a szokásos dolgok.
2018. jún. 8. 09:23
 6/19 anonim ***** válasza:

Szia!

A keresztség egy lehetőség. Nem Istennek van rá szüksége, hanem neked, hogy átéld mit jelent a bűnök lemosása és egy új életre való kiemelkedés a "hullámsírból."

Halála után minden ember a "pokolra" kerül, innen lesz a feltámadás az üdvözülteknek a mennybe, a kárhozottaknak pedig az ítéletre és a második halálra - legalábbis a Biblia szerint:

"A többi halottak pedig meg nem elevenednek, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig...és láttam a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittattak meg, majd egy más könyv nyittatott meg, amely az életnek könyve; és megítéltettek a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint. És a tenger kiadta a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadta a halottakat, akik ő náluk voltak; és megítéltettek mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol pedig és a halál vettettek a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetették." (Jelenések könyve 20:5-6, 12-15)

Üdv. Péter

2018. jún. 8. 10:57
 7/19 A kérdező kommentje:
Engem csak az érdekel, hogy ha én és a szerettem máshova vagy sehova nem kerül, akkor mit lehet tenni hogy egy helyen legyünk?
2018. jún. 8. 11:13
 8/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A szeretteiddel most kell itt a Földön olyan életet élni, hogy az üdvösség biztosítva legyen számotokra. Ahogyan a Biblia írja: "miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet: azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, akik őt várják üdvösségükre." (Zsid. 9:27-28)

Most tudsz tenni azért, hogy együtt legyetek, imádsággal példamutatással, Istenben elrejtett élettel.

Üdv. Péter

2018. jún. 8. 11:21
 9/19 A kérdező kommentje:
És utána ha mégse ugyan az a sors lesz mi lesz, szívok?
2018. jún. 8. 11:49
 10/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Még egyszer: csak rajtad és a szeretteiden múlik az, hogy mi lesz a sorsotok. Most van itt az idő ezen dolgozni.

Üdv. Péter

2018. jún. 8. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!