Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt pogány vallásban...

Vannak itt pogány vallásban hívők?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Én magam nagyon szeretek olvasni a pogány vallásokról, és több Istenben is hiszek. Ti melyeket tartjátok érdekesnek, és miért?
2018. jún. 2. 21:37
 1/3 anonim ***** válasza:
17%
Én az egyedüli hatalmas végtelen, jóságos Istent tartom csodálatosnak.
2018. jún. 2. 21:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Amit te itt pogány vallásnak nevezel, annak hívei a katolikus vallást nevezik pogánynak.

Nézőpont kérdése, tehát itt és mindenütt van pogány vallású.

2018. jún. 2. 21:46
 3/3 Mael ***** válasza:

Én magam nem vagyok vallásos, ám sokat foglalkozok más-más vallások tanításaival, mitológiájával.

Számomra többek közt Djehuty (Thoth) istenség karaktere a legérdekesebb.

Remekül megfelel a szimbolikájának, hogy habár a tudás istene, tanítóként nem aktív. A hold "vizes" princípiumát viseli magán, ami analógiában áll az intuícióval.

Tehát a Holdisten Thoth senkit nem tanít önmaga, ugyanis: "Mester nem taníthat oly értékeset, mit az egyén önnön tapasztalata adhat az élet rögös útján."

És ez nagyon fontos irányelv azoknak, akik a misztikában jártasságot akarnak szerezni. Thoth szimbolikája megmutatja, hogy az igaz út a tudás felé csakis a saját utunk, mert csak a saját tapasztalat taníthat meg arra a tudásra és bölcsességre amire szomjazunk.

2018. jún. 2. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!