Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki hisz a...

Van itt olyan, aki hisz a keresztény Istenben és nem heteroszexuális? Ti hogyan békültetek meg önmagatokkal?

Figyelt kérdés

Olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik hisznek Istenben, és azonos neműekhez vonzódnak szexuálisan és/vagy romantikusan. Hogyan fogadtátok el magatokat? A családotok elfogadta? Ha esetleg valamilyen gyülekezetbe jártok, ott tudnak róla, elfogadják? Van partneretek? Szeretnétek gyereket, vagy esetleg már van gyereketek?

Kérném, hogy csak olyanok írjanak, akikhez a kérdés szól, nem arra vagyok kíváncsi, hogy a homokosok a pokolban fognak megégni és hasonló, és bemásolgatott bibliaidézetek sem érdekelnek. Köszi előre is :)

2018. máj. 29. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
nincs
2018. máj. 29. 17:29
 2/10 anonim válasza:
66%
Olvastam egyszer egy könyvet, amibe volt egy fiú aki homoszexuális és keresztény is egyben, nem békélt meg magával, ha jól emlékszem. Remélem ez talán hasznos válasz
2018. máj. 29. 17:35
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogsz a pokolban megegni,hanem egyszeruen csak eltunsz.

De ha jo fiu leszel,elnyerheted az orok eletet is.

Szoval inkabb ne rosszalkodj.

2018. máj. 29. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

Nem fogok idézni és a pokolra se kárhozatatlak, mivel itt sokakkal ellentétben nem vagyok Isten. Bár ők sem, csak annak képzelik némelyek magukat.

A homoszexuálisoknak az Egyház az önmegtartóztató életet javasolja. A történelmi egyházak elfogadják őket, a neoprotestánsok többnyire nem.

2018. máj. 29. 17:51
 5/10 anonim válasza:
13%
Ha Isten annyira megvetné a homoszexualitást, akkor nem teremtette volna meg :) Nem kell ezért rosszul éreznie magát senkinek. Love is not a choice.
2018. máj. 29. 20:20
 6/10 anonim ***** válasza:
48%

Nem foglalok állást a homoszexualitás kérdésében de ennyi erővel Isten akkor nem teremtett volna tolvajokat, csalókat, gyilkosokat, stb...

2018. máj. 30. 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:
30%

Biblia, 3 Mózes 18:22-24 Hungarian Károli (KAR)

22 Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.

23 És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertõztessed, és asszony se álljon meg barom elõtt, hogy meghágja õt; fertelmesség az.

24 Egyikkel se fertõztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertõztették meg magokat, kiket én kiûzök ti elõletek.

2018. máj. 30. 12:12
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
És ha nekem van egy nagyon jó kecském, amit nagyon szeretek és dugosgatom, akkor az baj?
2018. máj. 30. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen,én hasonló cipőben járok,amit írsz.Keresem Istent és a Bibliát is sokat olvastam/olvasom.

Nyitott,társasági ember vagyok.Az önelfogadás viszont még mindig nem igazán sikerült.Nagyon nehéz az egész,és rendkívül magányosnak érzem magam.Van társaságom,de nagy részén érzem,hogy sokkal jobban teszem,hogy titkolózom,ez együtt jár egy társas magány érzésseké,ami nagyon nehéz.

Járok egy református gyülekezetbe,Istentiszteletekre.Valamint jártam már a Biblia körükben is.Nagyon jó emberek,de még ott sem mertem elmondani...

Jólesne valakivel beszélgetni erről.Ha esetleg van hozzá kedved,írj!

2018. jún. 2. 21:08
 10/10 anonim válasza:
A témában tudok egy nagyon jó szexuálpszichológust aki keresztény és érti a nyelvet: Tapolyai Emőke (szabadon.com)
2018. jún. 16. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!