Vannak olyan fiatal keresztény fiúk, lányok akik hallgatnak CHristian Black Metal-t? (másnéven Unblack Metal vagy White Metal)
Ha igen, akkor melyik bandákat hallgatjátok? Mi a véleményetek erről a számról? 16/F.
https://www.youtube.com/watch?v=3rBL5O9v5iM
Néhanapján hallgatok keresztény metált, a Theocracy például elég jó szerintem. Sokféle zenei stílust szeretek, a lelkiállapotomtól függ, mit hallgatok éppen.
19L, katolikus
én is szoktam, de a linkelt zene minőségileg nagy 0. Ha metalt hallgatok, inkább hagyományos bandákat választom, mert érzékeny vagyok a minőségre, és keresztény együttesekből gyenge a felhozatal. Ha meg sátánista vagy pogány metal jön (mert bezzeg az olyan bandákból dunát lehetne rekeszteni)egyszerűen továbbnyomom.
Inkább "worship" zenét hallgatrok, ha olyan a kedvem, amiben természetesen a hillsong az etalon.
"#2, nem feltétlenül. Ez nyilván ízlés függő, van aki inkább a pop vagy rapzenét szereti. Meg aztan ott a hitgyüli, ami szinten karizmatikusnak mondható, ők viszont mereven elutasítják, sátáninak tartják a metált."
>Nyilván keresztény pop vagy rap. Nyilván nem Towe Lo vagy Eminem megy ezeknél az embereknél.
Metálnál lehet, hogy a klasszikus metált elutasítják, de a keresztény metálra biztos buliznak egy jót.
Ismerem a karizmatikusokat...
Én ezt a keresztény videót szeretem pl.(kicsit metálos az eleje):
https://www.youtube.com/watch?v=UXCoHxX1OC8
(A szöveg angolul van)
gyors fordítása:
Látom a Király dicsőségét,
Ahogy eljön a felhőkön tűzben,
Az egész Föld beleremeg,
Az egész Föld megremeg,
Látom az Ő szeretetét és kegyelmét,
Elmossa az összes bűnünket,
Az emberek énekelnek,
Az emberek énekelnek,
Ref:
Hozsánna, hozsánna,
Hoszánna a magasságban,
Látok egy generációt,
Felkel, hogy elfoglalja a helyét,
Önzetlen hittel,
Önzetlen hittel,
Látok egy új ébredést,
Pezsdül, ahogy imádkozunk és keressük (Istent),
A térdeinken vagyunk,
A térdeinken vagyunk,
Ref
Híd
Gyógyítsd meg a szívünket, és tedd tisztává,
Nyisd ki a szemünket a láthatatlanra,
Mutasd meg nekünk, hogyan szeressünk, mint ahogy Te szerettél minket,
Egy másik hitgyülis élő koncert (nem fagyos a hangulat):
ez lájtos, de menden megvan benne, ami egy metalhoz kell. Akárhányszor hallgatom, kiráz a hideg. Ja és élőben is hallottam Londonban, igaz nem tőlük, de lehengerlő élmény volt. Lehet imádni istent a metalon keresztül is :)
26/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!