Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Odinnak nagyon sok neve van,...

Odinnak nagyon sok neve van, mi Magyarok hogyan hívhatjuk?

Figyelt kérdés

#Odin #Votan #Wodan #Óðinn #Gangleri #Vakisten #félvak isten #Aki a háborút akarta #Mindenek Atyja
2018. máj. 21. 20:34
 1/9 A kérdező kommentje:
Hopp, a magyarokat kisbetűvel kellett volna írnom.
2018. máj. 21. 20:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Odint, a Magyar ember is Odinnal hívja. Van neki több neve, de tulajdonképpen az azonosulás a fontos. Bármely nevét is használja valaki, a lényeg, a gondolat, akivel azonosítod. Odinra gondolsz, hát Odin lesz.
2018. máj. 21. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Ahogy csak szeretnéd, én az Enöga nevet kedvelem leginkább, mert az a bölcsességhez jutásért való áldozatadást (fél szeme) jelenti, nekem ő ennek a tettnek a mitológiai alakja. :)
2018. máj. 21. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
A Szegedi Tudományegyetemen Bélának nevezték.
2018. máj. 21. 22:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D (Az utolsón kiégtem xD)
2018. máj. 21. 22:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Mivel az északi mitológiai egyik alakja, ezért természetesen nincs magyar neve neki. Célszerű az elterjedt elnevezést használni, tehát Odin.
2018. máj. 21. 22:34
 7/9 anonim ***** válasza:
38%
Én Ödönnek hívom.
2018. máj. 22. 00:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Odin,Wotan,Vóton,A félsemü harcos, Bor fia,Ászok király,A Valhalla s' elesett hősöknparancsolója, stb vagyis sok neve van, sok Európa országban máshogy hívják pl:. Németeknél ő az éjji vadász is, hívd az egyik nevén a sok közül, egyikre csak hallgat ;)
2018. jún. 21. 21:45
 9/9 anonim ***** válasza:

odin of ak odin!!!

---------------------------------------------------

sal veit ek standa! solu fegra gulli betra! fiar skulu dyggwar drottir bygja! ok of aldrdaga yindis njota....

2019. dec. 18. 03:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!