Vajon Isten okolható a tragédiákért? Mond erről valamit a Biblia?
Sok tragédia kapcsán Istentől kérik számon a történteket, az éppen szenvedő emberek.
Miért engedte meg? Tényleg Ő hibáztatható?
"A sátánt meg ki teremtette ilyenre - úgy, hogy közben előre tudott mindent?"
Aki téged.
Isten teremtett mindenkit.
Annyira buták vagytok... Okoljátok Istent, sátánt, amik nem is léteznek.
A tragédiákért leginkább a természet és emberi mulasztás felelős, ez a kettő a leggyakoribb. Tessék, megválaszoltam a nagy kérdést.
1-es hsz
Még mindig nem értem mire gondoltál: "Mivel ő tervezte ezt az egészet, és látta is előre.
Persze ez nem ment fel téged, sem senki mást a felelősség alól."
Ha Isten előre megtervezte az "egészet", és látta is előre, akkor mi a mi felelőségünk? Ha előre meg van tervezve az életem, nekem milyen beleszólásom vagy döntésem lehet? vagy nem erre gondoltál?
Nézd meg a #9-et is.
Ha pedig szeretnéd, hogy többet is írjak, akkor légy szíves, pontozz fel, mert kicsit álszentnek érzem, hogy kérdezel, és közben 0%-n állok... tehát nem értékelsz.
14-es hsz
Sok mindenben egyet értek veled, de ebben nem tudok:"A hibáink tesznek minket emberré..." Mert akkor Ki volt Krisztus 33,5 évig ameddig itt élt a földön? és Ádám emeddig bűn nélkül élt?
Nem hiszem, hogy a hibáink tesznek minket emberré...inkább azt hiszem, hogy Isten tökéletes embert teremtett az örök élet kilátásával(az agyunk kapacitása is erre mutat), és bűn jelenleg a gátja ennek.
LeonScottKennedy
Miért vontd le, vagy miért következtettél erre a kijelentésedre? Hogy jutottál erre a meggyőződésre?
Biztosan oka van.
Bizony még a Biblia is azt írja nincsen Isten. De azt is, kik azok kik ezt vallják. A Zsoltárok 14:1 verse ír erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!