Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lilithnek van férfi párja?

Lilithnek van férfi párja?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy Lilith a nők önállóságát az elnyomott nők elleni kampány része.

Na most van olyan, ami ugyanez csak férfi? A férfiaknak sokkal rosszabb helyzete van, mert a szexista sztereotípiák miatt mi elnyomói vagyunk, tehát velük bármit meg lehet tenni.

A társadalomban (főleg munkahely, szórakozóhely) pedig megy a gorillaharc és a férfiak egymás ellni sokszor mesterséges uszítása a nők által.

Olvastam Lilithről, és tetszett a karaktere. Van olyan istenség/démon ami ugyanezeket az értékeket képviseli csak férfiakat képviseli?

2018. máj. 16. 11:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
Igen, a Tihamér.
2018. máj. 16. 11:37
 2/11 anonim ***** válasza:
44%
Lucifer.
2018. máj. 16. 13:50
 3/11 A kérdező kommentje:
2: Ezt kifejtenéd részletesebben?
2018. máj. 17. 14:20
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

A történet szerint Ádám volt a párja,csak mint egyenrangú lény kikérte a részét a rendszerből,a világ irányításából.

Emiatt elmeszelték.

2018. máj. 17. 20:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Ádám egy lúzer. Én egy olyan férfi archetípusra kérdeztem,a mi ugyanazt képviseli, amit Lilith, csak férfi oldalon.
2018. máj. 18. 15:19
 6/11 anonim válasza:
Lilith párja Sátán Lucifer.
2019. márc. 17. 22:20
 7/11 A kérdező kommentje:
És ugyanazt képviseli ami a kérdésben szerepelt?
2019. márc. 31. 23:21
 8/11 anonim ***** válasza:

"Ádám egy lúzer."

Mi? Mi? Mi? Miért is lúzer? Kinek kellett elhagynia elsőként az édent? Tán Ádámnak? Akit hamarabb száműztek az édenből szerintem az a nagyobb vesztes. Lilith is megkapta a bűntetését amiért szembe szállt. Ha Lilith nem lúzer akkor az édenben wellnesselne továbbra is.

2019. dec. 26. 21:25
 9/11 anonim ***** válasza:
58%
Amúgy meg Lilith mindenféle jövevénnyel hált. Nincs férfi párja! Ádám volt csak, de hát ugye...
2019. dec. 26. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Lilith párja Ádám, akármennyire is nem akarod elfogani.

Lilith - Ádám --> mindkét fél, mindkét nem egyenlő

Éva - Ádám --> Éva alárendelt

Ja, Lilith nem démon.

2020. máj. 3. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!