Hit Gyülisek! Mit gondoltok az ortodox egyházról?
Szia!
Szerintem azért nem téma náluk, mert a cégvezetőt a katolikusoktól ebrudalták ki anno. Ha az ortodoxok pattintották volna le, akkor Ők lennének a mumusok.
@ 2-es (Pietrosol)
Ezt írja: "Szerintem"
> Igen, SZERINTED. Na innentől kezdve nincs is miről beszélni (bár úgy baromság amit írt, mint annak a rendje)
@ 1-es
Na egy kicsit pontosítanék.
Nem támadjuk a katolicizmust, de mereven elhatárolódunk tőle. De korántsem azért, mert "itthon a katolicizmus követői vannak legtöbben", hanem mert a katolikus vallás túlnyomórészt nem a SzentÍrásra, hanem pogány elemekre és okkultizmusra épül.
Nem mondom, hogy egyáltalán nem lenne olyan, amit ők - mármint a katolicizmus - helyesen tanítana (hiszen pl. helyesen vallja a SzentHáromság tanát, elítéli az abortuszt és kiáll az emberi élet és a család méltósága mellett), de mint mondtam, a tanításaik nagyon gyakran és lényegi elemekben tér el a SzentÍrástól.
Igazából nem foglalkozunk velük különösebben, ugyanúgy az ortodox egyházzal sem.
A Hit gyülekezet Biblian alapuló gyülekezet,ebből adódóan nem csinálunk olyat ,ami Biblia ellenes.Magyarul nem szidunk ,nem csufolunk senkit.
Legfeljebb teny megalaitast közlünk az emberek érdekében,hogy miért kerüljék el például a katolikus egyházat. Persze ezzel a katolikusok szemeit is megpróbáljuk felnyitni.
Az ortodoxiáról szól a kérdés, nem a katolikusokról.
Sajnos egyetlen válasz sem érkezett lényegében, pedig engem is érdekelne. Logikusan gondolnám, hogy egy hitgyülis szemével nézve az ortodoxok katolikusabbak a katolikusoknál is sok dolog tekintetében.
@ fxmaster
Hmmm...mit ne mondjak...érdekes hozzászólás.
Alig tudtam kisilabizálni, hogy mégis mi akar lenni amit írsz. Összefüggéstelen, tele helyesírási és stílusbeli hibákkal.
Na de mindegy.
Nézzük tartalmilag.
Először is: a kérdés - ha jól értelmezem - hit gyülisek felé szólt.
Másodszor pedig: a "hamisan szolo nyelvek tanitasa" kifejezetten bibliai: többek között (példának említem) az 1.Kor14 foglalkozik vele.
Nem beszélve arról, hogy a "szent szellem betoltekezo okkultista szertartasnak" abszolút semmi köze az okkultizmushoz: leghamarabb az Apcsel 2. részében van írva róla.
Ezt írod: "a tized befitezetese kotelezo mert..."
> beFITEZÉSE??
Ez mi?? Ha esetleg "befizetése" akarna lenni, közlöm, hogy NEM kötelező!
Ezt írod: "esettek hatfalyas meg kezfalyas amek"
> Szuper a helyesírásod! Meglehetősen egyedi! Javaslom, vedd elő az általános iskolai tanulmányaidat: 3. osztályban tanítanak ilyeneket.
"ameket" --> JÓ!! :D
"hamisisak" --> ezt is nagyon jól írtad! :D
Egyébként - ha a kérdés ellenére, mivel nem tartozik a fevetett témához - most hogy szóba hoztad a gyógyulás témáját, közölném veled, hogy a Bibliában Isten mint gyógyító van jelen (és mint ilyen, gyógyulások is vannak benne), az viszont nincs benne, hogy ezek a természetfeletti gyógyulások már megszűntek volna.
Egyébként mondd: mégis honnan adatott neked az a képesség, hogy belelátsz más emberek életébe hogy kijelentsd: hamisak a gyógyulásról adott történéseik?
Gondolod hogy NEKED - ismétlem: NEKED - fognak beszámolni??
Miért ne vehetne bárki is Isteni gyógyulást?
Az, hogy te nem láttál ilyet, az a te dolgod.
Ezt írod: "de a sok suletlen dumajat."
> Innen kimaradt egy ige: pl. "hallottam", vagy "olvastam".
Na de mindegy. Én sohasem hallottam egyetlenegy sületlen dumáját sem. Az adott témát - Bibliai Igékkel bemutatva vizsgálja meg, a magyarázatai pedig rengeteg ember számára tűnnek hitelesnek. De ha neked nem az, jogodban áll írnod az adott e-mailen a szerkesztőségbe (de előbb még tanulj meg írni, mert kisilabizálni a zagyva stílusodat, bizony nem könnyű. Nem beszélve a helyesírásodról).
@ Kérdező
Amit a #6 hozzászóló írt, az teljesen így van.
Én értem, hogy az ortodoxiáról kérdeztél, de úgy látom, te magad válaszoltad meg a kérdést: "Logikusan gondolnám, hogy egy hitgyülis szemével nézve az ortodoxok katolikusabbak a katolikusoknál is sok dolog tekintetében."
Ettől eltekintve írtam már neked, hogy nem foglalkozunk különösebben se a katolikussal, se az ortodox egyházzal.
Hirdessék azt amit, és úgy amit. Ehhez joguk van. Mi viszont nem közösködünk velük, mégpedig azért, mert a tanításaik túlnyomó többsége a Bibliával összeegyeztethetetlen. Fogalmazhatnék úgy is, hogy amit hirdetnek, azok - majdnem teljesen - nem bibliai, hanem pogány alapokon állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!