Ha Isten nem létezik és a létezése nem bizonyítható, ahogy az ateisták mondják, akkor miért érzek félelmet és szégyent minden alkalommal, amikor szexuális gondolataim vannak egy nő felé, vagy maszturbálni próbálok?
Figyelt kérdés
Isten talán nem így próbál kommunikálni velem, hogy amit csinálok az helytelen, és bűntet meg engem tévelygésemért?2018. máj. 6. 21:05
11/16 anonim válasza:
Pontosítsunk kérdező, a rejtély megoldása abban áll.
1. Isten létezése nem bizonyítható - ezt te úgy értelmezed, isten nem létezik. De ez nem igaz, ilyent senki nem állít. A nem létezik és a nem bizonyítható két nagyon különböző dolog.
Aztán meg téged neveltek csecsemő korod óta. Sokféle nevelés létezik, téged vallásos szellemben neveltek. Ebbe bele tartozott az is, hogy tisztátalan dolog ilyesmiket csinálni (gondolni). A félelmed nem istentől való félelem, hanem beléd nevelt zavar, ha ilyesmiről van szó. Ezt szoktad meg, ez a norma nálad. Más másképp neveltek (vagy sehogy), ezért náluk ez nem probléma.
12/16 anonim válasza:
Kondícionálás. Vagy így neveltek, vagy olyan közegben nőttél fel, ahol ez volt az elvárás, vagy saját magad kondícionáltad magad ilyenné.
13/16 anonim válasza:
Keresztkérdés, honnan tudod, hogy a Keresztény Isten próbál veled kommunikálni, és nem egy a többi milliók által valósnak tartott Isten közül?
14/16 anonim válasza:
Pusztán pszichológia, csak te csinálsz többet belőle.
16/16 anonim válasza:
Ha akarsz akkor velem beszélhetsz, én normális vagyok, és tisztelem mások hitét, én nem katolikus vagyok hanem más, itt most nem szeretném fel fedni a vallásom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!