Miből lehet tudni, hogy Isten létezik, hogy a Biblia igaz?
4, Jézus egy ügyes szemfényvesztő volt, a korai keresztények pedig olyan emberek, mint akik manapság David Copperfieldnek és társainak dőlnek be.
Azaz tényleg az őszinte hitükért haltak meg, csak éppen a valóságban a hitüknek sosem volt alapja.
Talán ez nem reális lehetőség?
Azt is mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. 20Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,19-20.)
Próbáld ki! Szerezz egy társat, és kérj egy Ferrarit! Kíváncsi vagyok, megkapjátok-e a mennyei Atyától.
.
.
.
25Azt mondom ezért nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? 26Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk? (Mt 6,25-26.)
.
Az ég madarai időnként megfagynak, vagy elkapja őket egy másik madár, vagy lelövi őket a vadász. Én pedig, ha nem dolgozom, hajláktalan leszek, és éhen halok.
.
.
.
De említhetném azt is, amikor azt mondja, hogy zörgessünk, és ajtót nyitnak. Nincs kedvem kikeresni. Nem nyitnak ajtót.
Egyeni szocproblema hpgy elhoszed-e ami a bibliaban van.
Az evangelium iroi szemtanuknak nevezuk magukat, tehat Te vayg a biro, hogy elhiszed -e amit irnak vagy mellebeszelesnek tartod.
#11 Kérdező
Igen létezik ilyen lehetőség is hogy a csodák meg a halála és feltámadása egy bűvésztrükk volt, és az egész élete egy hazugság volt. Bár megeszem a kalapomat ha ennyire ügyes és elvetemült lett volna bárki is.
7-es vagyok.
Kedves Kérdező.
Nem azt írtam, hogy a vérben valami életforma lakozik.
Hanem az élete a vérben van. Az ember lelke mag az ember.
S igen is a nyúl kérődző, Érdemes megnézni a "kérődzésre" használt kifejezést a héberben (a Biblia Hebraica-ban), ugyanis a szó szerinti jelentése: ismét előveszi, amit lenyelt. Nos a fent leírtak értelmében pontosan ez történik.
Táplálkozása során az egyszer "átdolgozott", megemésztett táplálékot a végbeléből való távozás során újra megeszi.a nyulak (és egyébként a nyúlalakúak rendje is), a kérődzőkhöz hasonlóan szintén kétszer dolgozzák fel táplálékukat. Ezt a folyamatot külső kérődzésnek is nevezik.
a Földet pedig ha kívülről szemléljük, valóban úgy néz ki mint ha a semmi nem tartaná.
Nem azt mondtam, hogy ez szó szerint értendő, hiszen van tengelye.
Mondjuk ezektől még Isten éppenséggel létezhet. Legfeljebb a Biblia írója tévedett.
Manapság is vannak ügyes és elvetemült emberek. Csak manapság már, az internet globális világában nem akkora szenzáció az ilyen.
Anno, amikor az egyszerű emberek sokszor arról sem tudtak, mi a helyzet a szomszéd faluban, nyilván könnyebb volt megvezetni bárkit.
De semmiféle élet nincs a vérben. Az egy szimpla vegyület, víz, specifikus sejtek és ionok elegye, ennyi.
A kérődző egy rendszertani kategória, ami nagyon messze áll a nyulaktól. De maga a kérődzés sem annyit jelent hogy olyasmit rág meg az állat ami egyszer már átment rajta. Olyan kifejezés meg nem is létezik a biológiában, hogy külső kérődző. Ezt alighanem valami elvakult vallásos találta ki, aki nem bírta elfogadni hogy a Biblia írója tévesen kategorizálta a nyulakat.
A Földdel kapcsolatban pedig felfüggesztésről beszéltél, aminek továbbra sincs alapja.
Bocsi, de semminek nem volt alapja, amit írtál.
Inkább negatív kritika a Bibliára nézve, amiket itt leírtál, hiszen úgy tűnik, olyan dolgokat kell kitalálnod/elhinned a Biblia bizonyítására, amiket önmagukban sem bizonyít semmi.
vallástudományt tanulok nekünk erről az egyetemen azt tanítják ,hogy isten nem léte ugyanolyan nehezen bizonyítható mint maga a léte.
Egyébkén ha az egész kamu lenne nem foglalkoztak volna vele ennyien pl filozófusok, antropológusok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!