Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben hisznek a Krisnások?

Miben hisznek a Krisnások?

Figyelt kérdés
És még..miért kéregetnek pénzt azon kívűl, hogy az adakozásaikat támogatod vele amitől ők jò színben pompáznak? Miért akarnak kierőszakolni akár csak 5 forintot is a zsebemből? Nem önfenntartó kommunájuk van?
2018. ápr. 26. 19:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Krisnában, a békében, a természetben. Röviden.
2018. ápr. 26. 20:15
 2/14 anonim ***** válasza:
93%

A krisnások a hinduizmus egyik nyugati szektája, mint nevük is mutatja, Krisnában hisznek.

Magukat lehet önfenntartják, de az ételosztásokat gondolom adományokból szervezik. Önmagában ezt nem tartom rossznak, mert minden segélyszervezet az emberek adományaiból tud tevékenykedni.

2018. ápr. 26. 20:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

1-ben a válasz. Ne kelljen elhinnem, hogy "kierőszakolnak a zsebedből" valamit is - nagyon nem jellemző.

Az adakozás nem a színben pompázáshoz van, hanem az ételosztáshoz. Finoman főznek, jó szívvel adják azoknak akik rászorulnak. Te is szoktál ilyesmit csinálni?

Krisnások ebédosztása a Blahán:

[link]

2018. ápr. 26. 20:31
 4/14 A kérdező kommentje:
Már elnézést, de tőled kérik el és igen volt olyan, hogy feltartottak és egészen addig elmwnt, hogy: ,,És csak 5 forinttal". Másik alkalommal meg volt, hogy utánunk jött az egyik nő és alig akart leszállni rólunk, hiába mondtuk, hogy nem. Egyêbként én csak nőket láttam eddig kéregetni, ennek van valami oka?
2018. ápr. 26. 20:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

"Egyêbként én csak nőket láttam eddig kéregetni, ennek van valami oka?"

Igen, van.

Nem figyeltél eléggé.

A Nyugati aluljáróban rendszeresen férfiak gyűjtenek, meg a közeli bevásárlóközpontnál is.

2018. ápr. 26. 21:02
 6/14 A kérdező kommentje:
Az lehet, de nálunk, illetve Fehérváron is egy férfi kivételével csak nők voltak.
2018. ápr. 26. 21:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Egyêbként én csak nőket láttam eddig kéregetni, ennek van valami oka?"

Tudom hogy ez rettentően szexista kijelentés, de a nők egyszerűen vevőbbek arra, hogy csatlakozzanak ilyen "modernkori spirituális" dolgokhoz. Én legalábbis Európában több nőnél láttam Buddha szobrot, több nőt láttam jógázni, több nőnél láttam álomfogót, több nőt láttam jóshoz menni, stb. mint férfit.

---

A kérdésre válaszolva:

A krisnások a hinduizmus szektája amit Amerikában találtak ki 1966-ban úgy hogy a nyugati emberek számára befogadhatóbb legyen mint a "normális" hinduizmus.

2018. ápr. 27. 09:28
 8/14 anonim válasza:
100%
vagyonközösségben élnek, önfenntartóak ,ételt osztanak ha nem veszed meg az 500 forintos gyertyát nem tudnak vegán kaját fozni a csöviknek
2018. ápr. 28. 00:11
 9/14 bánomisén ***** válasza:
75%

Látom, írtak itt mindenfélét. Akkor tegyük helyre a dolgokat.

A Krisna vallás több évezredre nyúlik vissza, Indiából ered, a hindu vallások közé tartozik. Nem nyugati eredetű, már évezredek óta gyakorolják Indiában.

1966-ban érkezett meg Amerikába az az indiai, krisnás szerzetes, aki elkezdte megismertetni ezt a vallást először az amerikai, majd a nyugat-európai fiatalokkal. Akkoriban kezdett elterjedni ez a vallás a nyugati féltekén.

A krisnások nem pénzt kéregetnek, mindig adnak is cserébe valamit. Például valamilyen könyvet, ami a vallásukról szól. A pénzből fedezik a feljebb már említett ebédosztásokat, ebből a pénzből fedezik azoknak a hétvégi, "nyílt" napoknak a költségeit is, amikor nem krisnásokat vendégül látnak a templomukban és a szellemi táplálék mellett testi táplálékot is raknak eléjük, nem is keveset (és baromi finomat). Ergo: nem maguknak gyűjtenek.

Az istenük Krisna, akit kék bőrű gyerekként vagy fiatalemberként jelenítenek meg leggyakrabban, de létezik más formájú ábrázolása is, csak akkor más a neve is. Szerintük Krisna teremtette és tartja fenn a világot, és az ember legfőbb célja visszajutni Krisnához.

A krisnaizmus egy békés, természet- és békeszerető vallásos mozgalom. Már csak ezért sem erőszakosak, hiszen a vallásuk is erőszakmentességet ír nekik elő.

Ha nem akarsz adakozni, vagy beszélgetni, akkor ne állj meg velük dumálni. Köszönj, mondd, hogy elnézést, sietsz valahova és ennyi. Nem fognak erőszakkal visszatartani. Majd jön más, akivel dumálhatnak.

Egyébként meg tök érdekes dolgokat mondanak, a kajájuk meg isteni finom.

2018. ápr. 28. 20:31
 10/14 anonim ***** válasza:
80%
Az előző válasz a szokásos kamu propagandaszöveget mantrázta.
2018. ápr. 29. 03:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!